Een kijkje in de keuken week 3-2020

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #kokenmetkeukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Dinsdag

Tot nu toe zijn mijn meeste werkdagen een combi van kantoor en keuken. In de ochtend zit ik achter de computer en rond een uur of elf ga ik de keuken in om te koken. (Gaat vooralsnog lekker met mijn voornemen om kookdagen te houden op dinsdag en donderdag. Not!) Vandaag maak ik een vegetarische erwtensoep waar ik al heel lang zin in had. Wij zijn geen van drieën grote vleeseters en ook in deze erwtensoep missen we het vlees totaal niet. Het is een hele smakelijke soep! Ella-Marie vond de vegetarische rookworst niet lekker (ze zit momenteel zowieso in een kieskeurige eetfase…) maar Johan en ik vonden hem heerlijk.

Onze rode kater Puk doet zijn naam eer aan. In tegenstelling tot zijn avontuurlijke zus Marie zit hij het liefst de hele dag binnen voor het raam naar buiten te koekeloeren. En dan ook nog het liefst bovenop mijn foto setting…

Een kijkje in de keuken week 3-2020

Nacho gaat het liefst voor mijn voeten liggen…

Een kijkje in de keuken week 3-2020

’s Middags krijg ik foodpost van Zonnatura. In het pakket zitten twee sapjes: de vitaboost weerstand en de vitaboost antioxidanten, gemaakt zonder onnodige toevoegingen. En een leuk glas met mijn naam erop!

Als ik klaar ben met koken ga ik met Nacho even uitwaaien op het Waalstrand.

Een kijkje in de keuken week 3-2020

Woensdag

’s Avonds eten we nog een keer erwtensoep die over is van gisteren.

Een kijkje in de keuken week 3-2020

Donderdag

Om negen uur ’s ochtends breng ik Nacho naar trimsalon Chicas in Wamel. Tijd voor een grote knipbeurt! Vier uur later (ja echt!) mag ik hem weer ophalen en is hij gewassen, geknipt, geföhnd en zijn zijn nageltjes geknipt.

Voor:

Een kijkje in de keuken week 3-2020

Na!

Een kijkje in de keuken week 3-2020

Wat een verschil hè? Het is echt weer een heertje zo. En ik kan zijn ogen zien! 🙂 ?

’s Avonds eten we rösti met spek en ui, een salade en een gebakken eitje. De rösti maakte ik zelf en het recept ga ik met je delen.

Vrijdag

Dit recept stond al tijden op mijn nog-te-koken-lijstje: tjap tjoy! Vandaag kan ik hem ein-de-lijk van het lijstje afstrepen. En wat is hij goed gelukt! Het recept ga ik uiteraard met je delen.

Een kijkje in de keuken week 3-2020

Ik vries hem wel in voor een andere keer. Vanavond eten we Marokkaanse kiptajine met zelfgebakken frietjes en Turks brood. Maar voordat ik die ga maken, ga ik eerst weer wandelen met Nacho op ons favoriete plekje. Deze plaatjes, daar krijg ik geen genoeg van!

Een kijkje in de keuken week 3-2020

Een kijkje in de keuken week 3-2020

Als ik thuiskom bereid ik de kiptajine. Die mag lekker een tijdje sudderen op laag vuur en als de kip straks zacht is en makkelijk van het bot afvalt bakken we er in de oven een Turks broodje bij en wat frietjes. Voor de kiptajine gebruikte ik kipbraadsticks die ik kruidde met Marokkaanse kipkruiden. Even aanbakken in de tajine met gesneden ui, knoflook, peterselie (bij gebrek aan koriander) en lekker veel olijven. Dan kokend water toevoegen tot net onder de rand. Deksel op de tajine en stoven maar! Lekker met frietjes en Turks brood.

 Zaterdag

Zaterdag werd er gewerkt in de tuin en ik kookte nog een recept voor KL. ’s Avonds eten we broodje hamburger met gebakken ui, augurk, tomaat, sla en uitgebakken pancetta. Lekker! Eigenlijk was het een Turks broodje hamburger, want die had ik nog liggen. Ik maakte de hamburgers zelf en bereidde ze in het grillapparaat. Stond al heel lang stof te happen in de kelder terwijl het een fantastisch ding is. Het grillijzer loopt schuin af waardoor het vet uit het vlees weg kan en de burger niet in zijn eigen vet ligt te bakken. Op het schoonmaken na is het een topapparaat!

Zondag

Als je aan Ella-Marie zou vragen wie er lekkerder kookt, papa of mama, zegt ze ongetwijfeld “papa!”. Johan kookt meestal in het weekend en maakt dan dit soort dingen….

… Een plaattaart met shoarma! Ja, dan scoor je natuurlijk punten. Geen eerlijke strijd vind ik, maar ach… Whatever! 😉 Wil je hem ook maken? Het is dit recept maar dan nog extra met crème fraîche op de bodem gesmeerd.

Maandag

Omdat onze moestuin nog vol zit met knollen die aardpeer heten, maak ik er een van mijn favoriete gerechten mee: risotto! Een recept van Hellofresh dat ik vorig jaar maakte toen we hun box wilden uitproberen. De risotto vonden we zo lekker dat ik direct aardpeer zaaide in onze moestuin. Afgelopen zomer gaf hij prachtige gele bloemen (die lijken op zonnebloemen) en in de winter kun je genieten van de knolletjes in de grond. Je hoeft hem niet te schillen. De smaak is licht zoetig en nootachtig en heeft ook wat weg van artisjok. Heb je een klein stukje ruimte in je tuin, dan is hij zeker de moeite waard om zaaien. Aardpeer is een vergeten groente die je niet zo snel zult vinden in de supermarkt. Dit komt denk ik mede doordat je aardpeer na het rooien maar heel kort kunt bewaren. Hij verschrompelt als het ware voor je ogen. Direct bereiden dus!

De risotto warmde ik ’s avonds opnieuw op voor ons avondeten. Zelfs de kieskeurige kleine mini chef heeft hiervan zitten smullen!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

2 reacties

Deel je liefde

  1. Yvonne

    Weer leuk om te lezen Annemiek.
    En de salade van donderdag ziet er ook heel lekker uit.

    1. Dankjewel Yvonne! 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde