Een kijkje in de keuken week 33-2019

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Johan zijn vakantie zit erop en Ella-Marie en ik zijn alleen thuis. Het is de laatste vakantieweek van Ella-Marie. Omdat het een druilerige dag is besluiten we maar wat lekkers te bakken… We maken een papegaaiencake van het bakblik uit een pak cakemix die we onlangs kochten in Duitsland.

’s Avonds maak ik een lekkere tomatenrisotto met spekjes, champignon en wortel en courgette uit de moestuin. Erbij pof ik wat cherrytomaten uit de moestuin in de oven en maak ik verse pesto om erbij te serveren. Ook bak ik apart wat in pesto gemarineerde kipfilet die ik erbij serveer. Smulmaaltijd!

Dinsdag

Ik breng Ella-Marie naar het voetveer in Wamel. Mijn schoonmoeder staat aan de andere kant van de Waal (Tiel) Ella op te wachten. Samen gaan ze ’s middags naar de Lion King film in de bioscoop en ’s avonds blijft Ella bij opa en oma logeren. Fijn, want nu kan ik vandaag en morgen even werken.

Johan en ik eten ’s avonds een margherita diepvriespizza die we zelf weer extra beleggen. Een cheesy pizza it is!

Een kijkje in de keuken week 33-2019

Woensdag

Johan haalt Ella-Marie ’s avonds weer op bij zijn ouders. ’s Avonds maak ik een recept dat ik vond op de website van HelloFresh. Courgette en gevulde portobello met geitenkaas uit de oven en erbij gebakken aardappels. Ik gebruikte Opperdoezer aardappels die ik in frietjes sneed, even voorkookte en daarna bakte in de koekenpan. Was superlekker en zeker voor herhaling vatbaar.

Donderdag

Ella-Marie en ik gaan aan het eind van de ochtend naar mijn ouders. We brengen de dag door met spelletjes spelen, wandelen en natuurlijk kokkerellen. Op het menu ’s avonds staat Belgisch stoofvlees, sperziebonen, aardappelrozetjes en friet (die kwam later nog op tafel). Johan schuift uit zijn werk ook gezellig aan.

Ella-Marie blijft meteen een nachtje bij mijn ouders slapen. Johan en ik rijden na het eten weer naar huis.

Vrijdag

Johan is vrij vandaag en samen maken we weer een aantal nieuwe KL-recepten.

Zaterdag

We gaan ’s middags even naar Den Bosch om te lunchen en te shoppen en zien tot onze verrassing dat de kermis er staat.

Nadat Johan en Ella samen in een paar attracties zijn dolgedraaid gaan we lunchen bij Stadsbistro Christoffel. Dat is echt een van mijn favoriete lunchadresjes in Den Bosch.

Bij kaasboer de Zuivelhoeve in het centrum halen we wat kaasjes voor vanavond bij een filmpje. Ben je ook een kaasliefhebber? Deze twee onderstaande kaasjes (Antons rooie liefje en Doruvael truffel) waren echt the bomb!! Verder hadden we ook nog een stukje Hollandse (uit Molenschot) blauwadergeitenkaas, brie en een Italiaanse Taleggio. Allemaal even lekker!

Als we thuiskomen ruimen we op en spelen we aan de eettafel een paar spelletjes. Voor Ella-Marie maken we ’s avonds nog een blt broodje. Als El op bed ligt houden Johan en ik een filmavondje met wat kaasjes en een glaasje port.

Een kijkje in de keuken week 33-2019

Zondag

We houden vandaag een lui dagje thuis. Aan het eind van de middag rijden we nog even naar mijn ouders om de jas van Ella-Marie op te halen die ze daar eerder had laten liggen en op de terugweg naar huis halen we een Vietnamese rijsttafel. Lekker makkelijk, zo hoeven we niet te koken en we kunnen er minimaal twee dagen van eten. Morgen begint de school voor Ella-Marie weer en daarmee begint dus ook weer ons dagelijks ritme. Morgen hoef ik dus nog even niet te koken, maar vanaf dinsdag komt er weer gezonde kost op tafel!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde