Een kijkje in de keuken week 33

Een kijkje in de keuken week 33

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Johan is vrij vandaag en gaat met Ella-Marie naar Plopsaland in Coevorden. Ik blijf thuis om te werken, want na bijna zes weken schoolvakantie ben ik aardig door mijn voorraad recepten en kookvideo’s heen.

’s Avonds bak ik pannenkoeken voor het avondeten en daarna mag Ella-Marie voor zichzelf een toetje maken in de keuken. Ella-Marie krijgt steeds meer handigheid en plezier in de keuken en daarom laat ik haar zo nu en dan lekker haar gang gaan. Zo is de liefde voor lekkers lang geleden bij mij immers ook ontstaan.

Dinsdag

Ontbijtje gemaakt door Ella.

’s Middags maak ik groene pesto voor een nieuwe kookvideo. Je kunt de video hier bekijken.

’s Avonds eten we weer eens zelfgemaakte pizza. Ik beleg mijn pizzabodem met tomatensaus, mozzarella, parmezaan, rode ui, chorizo, paprika, gerookte ontbijtspek, zachte geitenkaas en wat klodders groene pesto. Lekker!

Woensdag

Ik ga lunchen met vriendinnetje Gisa in Culemborg bij Lekkers aan de Lek. Wat een leuk plekje! Gisa neemt een speltbroodje caprese en ik ga voor een puntje quiche. Heerlijk zitten smullen!

’s Avonds maak ik tomatenrisotto. Ik volg dit recept maar voeg dit keer extra wortel, bleekselderij en champignons toe. De mozzarella laat ik achterwege en vervang ik door zachte geitenkaas. Aanrader!

Donderdag

Ik tover de grillpan weer eens tevoorschijn en grill courgette, aubergine en paprika. Vanavond kook ik pasta pesto met kippendijen en serveer die met gegrilde groenten. De pasta pesto maak ik volgens dit recept maar dan met mijn zelfgemaakte groene pesto en kippendijen. Wederom een aanrader. 🙂

Vrijdag

Om tien uur drink ik koffie met gebak bij mijn ouders. Gewoon, omdat we daar zin in hebben. 🙂

Daarna ga ik met Ella-Marie naar Chimpie Champ in Oosterhout. Zij speelt, ik lees, allebei blij. 🙂

Onderweg naar huis halen we boodschappen voor het avondeten. Ik heb niet zoveel zin meer om uitgebreid te koken, dus eten we broodje hamburger. We maken de broodjes hamburger altijd volgens dit recept, alleen gebruik ik dit keer kant-en-klare hamburgers. Prima voor een keertje.

Zaterdag

Mijn schoonouders zijn vandaag 34 jaar getrouwd en trakteren op een etentje bij De Kletskop in Asch. Ik bestel carpaccio als voorgerecht en vegetarische groentequiche als hoofdgerecht. Was erg gezellig en heerlijk gegeten!

Zondag

We brengen een bezoekje aan IKEA waar we ook lunchen. Johan en ik nemen allebei het broodje pulled salmon met augurk en rode kool. Het smaakt beter dan het eruit ziet, ik vond het lekker.

’s Avonds kookt Johan. Hij maakt tomatensoep en uitsmijters. Ik geniet altijd extra van het avondeten als Johan kookt. Ten eerste omdat ik dan zelf niet hoef te koken en ten tweede omdat Johan écht lekker kan koken en zijn presentatie altijd top is. Ik ben trouwens niet zo’n grote soepkont dus eet alleen een uitsmijter. Daarnaast zit ik ook nog vol van de lunch.

Ella-Marie moet morgen voor het eerst weer naar school sinds zes weken, dus maken we na het eten alvast de broodtrommels klaar. Scheelt morgenvroeg weer een hoop tijd en stress. Bij het zien van deze smakelijke lunchtrommels krijg ik bijna zelf zin om naar school te gaan. 😉

Ga je ook iets lekkers koken?

Deel een foto van jouw gerecht op InstagramFacebook, of Twitter met #keukenliefde. (Als je dit op Instagram doet wordt je foto automatisch vertoond op onze homepage in de rechter side bar.) Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert!

Volg je mij ook op YouTube? Elke zaterdag deel ik daar een nieuwe kookvideo met je! Abonneer je hier! (Het is gratis en uitschrijven kan op ieder moment.)

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde