Een kijkje in de keuken week 36-2019

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

We hebben twee courgetteplantjes staan in onze moestuin die ons nu al weken voorzien van courgettes. Grote exemplaren die zijn doorgeschoten verwerk ik in courgettesoep, de kleintjes schaaf ik rauw in plakken voor bijvoorbeeld een lekker hapje of salade. De middelgrote exemplaren verwerk ik in alle andere gerechten zoals lasagne of risotto. Voor deze risotto roosterde ik de courgette met knoflook en gedroogde chillivlokken in de oven en schepte hem daarna samen met een in blokjes gesneden tomaat door de risotto. Op het laatste moment nog een lepeltje roomkaas, klontje boter en geraspte Parmezaan door de risotto roeren en opscheppen maar. Zo lekker was dit!

Een kijkje in de keuken week 36-2019

Een kijkje in de keuken week 36-2019

Een kijkje in de keuken week 36-2019

Een kijkje in de keuken week 36-2019

Dinsdag

Tijdens het boodschappen doen zag ik verse ravioli liggen gevuld met pompoen en besloot, die gaat het worden! Vervolgens gooi ik nog slagroom, bimi en een scharrelkipfilet in mijn mandje en steven ik af naar de kassa. Thuis snijd ik de kipfilet in drie stukken en bewerk die met de vleeshamer tot drie respectabele schnitzels. Ik bestrooi ze aan beide kanten met zout en peper en wentel ze een voor een door een bord met bloem, losgeklopt ei en panko. Dan bak ik ze krokant in een bodempje boter. Ondertussen dans ik een pirouette van vreugde. Dit wordt smullen! Schnitzels mogen op de snijplank even rusten. Ondertussen kook ik de bimi en ravioli en maak ik een goddelijk sausje. Daarvoor smelt ik geen kinderachtige klont roomboter (geen halve maatregelen in mijn keuken!) in de koekenpan en voeg wat fijngesneden verse salie toe. Dan afblussen met een flinke scheut slagroom (en dan bedoel ik echt flink!) en een handje geraspte Parmezaan. Een flinke draai uit de pepermolen mag er ook bij en vooruit, een snufje zeezout. De Parmezaan is ook al zout dus niet teveel. Even doorwarmen (niet te hard laten koken, dan kan het goddelijke goedje gaan schiften) tot de Parmezaan is gesmolten. Pasta en bimi afgieten en verdelen over borden. Schnitzel trancheren (chic woord voor in schuine plakken snijden) en erbovenop leggen. En dan overgieten (een drizzle is hier niet gepast) met de godensaus. Zo lekker dat je je bord na afloop aflikt. Niet dat ik dat doe natuurlijk…

Woensdag

Op maandag- en woensdagavond heeft Ella-Marie voetbaltraining en dan eet ze soms eerder dan Johan en ik. Ella eet vanavond een kommetje zelfgemaakte tomatensoep met een broodje. In de diepvries had ik nog bolletjes zelfgemaakt pizzadeeg liggen en het was alweer even geleden dus Johan en ik eten vanavond …. Pizza! Lalalalaaaa Lalalalaaaa! ?

Donderdag

Dit is een van de favoriete gerechten van Ella-Marie maar ook Johan en ik zijn er dol op: kip kerrie! Dit keer maak ik er een foto van zodat ik het recept met je kan delen. Binnenkort… We eten er sperziebonen en pandanrijst bij.

Vrijdag

Ik sta vandaag weer in de keuken om wat KL-recepten te maken.

Als ik de keuken heb opgeruimd haal ik Ella-Marie op van school. Ze heeft om half één een afspraak bij de kinderfysio omdat ze al een tijdje klaagt over rugpijn. De huisarts dacht in eerste instantie aan scoliose maar een röntenfoto sloot dat gelukkig uit. Nu maar hopen dat fysiotherapie helpt.

Een kijkje in de keuken week 36-2019

Na de fysio zet ik Ella-Marie weer af op school en rijd ik naar huis. In de brievenbus vind ik een pakketje met drie nieuwe Tony’s Chocolonely smaken! De melkchocoladereep met honeycomb en tijm is veruit favoriet!

Een kijkje in de keuken week 36-2019

Voor het avondeten maak ik een vegetarische aubergineschotel (melanzane) met mozzarella en Parmezaan en serveer die met tagliatelle en salade. We eten de aubergineschotel ook weleens met gebakken aardappels of gewoon zo, zonder iets erbij. Ik vind het echt een hartverwarmend verwengerecht! Ik maakte er meteen een foto van zodat ik het recept kan delen.

Zaterdag

Ella-Marie en Johan vertrekken ’s ochtends om kwart over zeven van huis voor een uitwedstrijd van de voetbal in Wijchen. Hoe verlokkelijk het ook is om me nog een keer om te draaien stap ik ook uit bed. Ik ben inmiddels toch wakker en nu kan ik mooi even het huis aan kant maken en alvast dit Kijkje in de keuken schrijven. Normaal doe ik dat op zondag of maandag maar morgen gaan we met de schoonfamilie naar de Efteling!

Ik ontbijt met een stuk Snickers taart en cappuccino. O lieve jongens en meisjes (dames en heren), die Snickers taart is the bomb!!! Recept komt begin oktober online (ik heb een maand aan recepten vooruitgeschreven) dus nog even geduld. Ik beloof je: het wachten wordt meer dan beloond!

Trouwens, als er nog een recept is dat je mist op KL en graag zou willen hebben, laat het me dan weten! Ik vind het leuk om te horen waar jouw hart sneller van gaat kloppen en zo trek je me een beetje uit mijn comfort zone…. 😉 Vertel me gewoon de naam van het gerecht en wat jij hier zo lekker aan vindt, dan ga ik (wellicht, als je me weet te enthousiastmeren…) voor je aan de slag!

Terwijl Ella-Marie ’s middags naar een kinderfeestje is doen Johan en ik boodschappen voor morgen en voor het avondeten. In eerste instantie komen we er maar niet uit wat we willen eten vanavond (Ella heeft al gegeten als ze thuiskomt) maar uiteindelijk beslissen we unaniem: lasagne bolognese! De enige echte zonder poespas. Een lekkere bolognesesaus met ui, knoflook, wortel, bleekselderij, gehakt, een bouillonblokje en passata en een simpele bechamelsaus. Laagjes opbouwen in de ovenschaal met lasagnebladen en afmaken met (alweer!) Parmezaan en mozzarella. Erbij een salade (lasagne zonder salade kan niet!) met mijn favoriete saladedressing. Die maak je van een eetlepel mayonaise, een scheutje augurkennat, snufje knoflook- en uienpoeder en gedroogde dille, bieslook en peterselie. Eventueel aanlengen met een scheutje water om hem wat vloeibaarder te maken. En dan, smullen maar!

Zondag

We zijn al vroeg uit de veren want we gaan vandaag een dagje naar de Efteling met de schoonfamilie. Dit is nu het tweede jaar op rij dat we met z’n allen gaan en ik zeg: “Dat houden we erin!” Was zoals altijd weer een supergezellige en leuke dag!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde