Een kijkje in de keuken week 46-2019

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #kokenmetkeukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Vandaag staat er zuurkool op het menu volgens het recept van mijn moeder. Van Johan mag ik het op geen andere manier klaarmaken, zo lekker vind hij het. De zuurkool van mijn moeder is fluweelzacht, dat komt door de rauwe, fijngeraspte aardappel die ik na het stoven door de zuurkool roer. Hét geheim van de lekkerste zuurkool! Benieuwd naar het recept? Je vindt hem hier.

Dinsdag

Terwijl ik op kantoor zit te werken, springt Nacho stiekem op de bank voor een tukje..

Hoe onschuldig en lief hij me ook aankijkt met zijn puppy ogen, als ik hem betrap wordt hij zonder pardon weer van de bank afgestuurd. En dat weet de bolle beer….

’s Avonds eten we broodje hamburger. Dit keer bak ik vegetarische burgers die ik kocht met de Doe-maar-lekker-vegetarisch-cadeaukaart bij AH. Johan en ik hebben een bietenburger en Ella-Marie heeft een gewone vegetarische burger. Verder bak ik wat pancetta en uienringen uit en snijd ik tomaat en augurk in plakken. Wat mayonaise, mosterd en ketchup op het broodje, sla, tomaat, augurk, een burger met kaas, pancetta en gebakken uienringen. Smullen maar!

Zo’n broodje is een hele maaltijd, dus aan één per persoon hebben we genoeg.

Woensdag

Voordat Ella-Marie en ik vrijdag naar Disneyland Parijs gaan wil ik graag mijn uitgroei geverfd hebben. Qua tijd komt het niet zo handig uit om naar de kapper te gaan. Bij de Kruidvat koop ik daarom een pak haarverf om het zelf te doen. Ik vond het wel spannend hoor, zelf mijn haar verven. Wat als de kleur verkeerd uitpakt? Gelukkig kon ik met paars haar altijd nog meelopen in de Disney parade, dus ik waagde het erop. Ik was blij verrast door het resultaat. De kleur is mooi! De volgende keer ga ik wel weer gewoon naar de kapper hoor. Ik kom al twintig jaar bij de De Kapper in Ingen en vind het daar gewoon gezellig!

Een kijkje in de keuken week 46-2019

’s Avonds eten we pizza! Extra belegd natuurlijk want dat is extra lekker. ?

Donderdag

Als Ella-Marie ’s middags uit school komt pakken we samen de koffer in, want morgenochtend vertrekken we naar Disneyland Paris!

Voor het avondeten kijk ik in de koelkast en kelder wat ik nog heb liggen. Het wordt een risotto met spruitjes en spekjes. Wat een lekkere combi, maar ja, als je het mij vraagt is risotto altijd lekker. Ik hou ervan!

Zoals ik hierboven en in het vorige Kijkje al aangaf, vertrekken Ella-Marie en ik vrijdagochtend (vandaag als je dit leest) naar Disneyland Paris! We zijn door Disneyland Paris uitgenodigd voor het persevenement Kerst & Winter 2019/2010. Tijdens dit evenement krijgen we een sneak peak te zien van de twee nieuwe Disney seizoenen die starten op 11 januari 2020: Frozen Celebration en Legends of the Force: A Star Wars Celebration. Ook zijn we aanwezig bij de perspresentatie waarin we achtergrondinformatie krijgen over de nieuwe kostuums, eet- en drinkervaringen, merchandise, etc. Verder gaan we Disneyland Paris in kerstsfeer bewonderen, veel shows bekijken en natuurlijk de beide Disney Parken ontdekken. Niet normaal hoeveel zin we erin hebben! Zondagmiddag komen we weer thuis. Daarna probeer ik zo snel mogelijk onze Disneyland avonturen met je te delen in een aparte blogpost. Daarom is dit Kijkje dus maar tot donderdag. Wil je niks missen van onze Disney avonturen, volg dan onze Stories op Instagram!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde