Een kijkje in de keuken week 39-2019

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #kokenmetkeukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Ja hoor, ik maak weer een grote pan met bolognesesaus en bechamelsaus want vanavond eten we lasagne! Omdat ik een hele grote courgette in de koelkast had liggen besluit ik die te raspen en te verwerken in de bolognesesaus. Het was echt een joekel, maar uiteindelijk proefde je er bijna niks meer van terug.

De ene courgette is net verwerkt, de andere ligt alweer klaar. Deze courgette pluk ik vandaag weer uit de moestuin, en er zitten nog veel meer courgettes aan de plant. Ik denk alleen niet dat die nog volledig af gaan rijpen. We zullen het zien. Deze gaat in elk geval weer de koelkast in.

Een kijkje in de keuken week 39-2019

Ella-Marie is nog steeds niet zo dol op lasagne. Voordat ze naar voetbaltraining gaat bak ik een pistoletje voor haar af in de oven gevuld met kruidenboter en een plak kaas eroverheen en een kommetje zelfgemaakte tomatensoep. Iedereen blij.

Een kijkje in de keuken week 39-2019

Dinsdag

Vandaag hoef ik niet te koken want er is nog genoeg bolognesesaus en bechamelsaus over om nog een schaal lasagne te maken. Voor Ella-Marie bak ik ’s avonds een paar pannenkoeken.

Woensdag

Vanavond gaan we voor het eerst kennismaken met onze Goldendoodle pup, genaamd Nacho! Omdat we om kwart voor zes ’s avonds al weg moeten kook ik iets makkelijks: woknoedels met kip en teriyakisaus. Dit keer gebruik ik kant-en-klare woksaus uit een flesje.

Aangekomen bij de fokker krijgen we dan eindelijk onze pup te zien. Het is een zwarte reu met een paar kleine witte tekeningen en wij noemen hem Nacho. Zijn moeder is een golden retriever en zijn vader een koningspoedel. Goldendoodles zijn leergierig, slim, vriendelijk, aanhankelijk en verliezen weinig haar. Kortom, hele fijne gezinshonden! Ik heb mijn best gedaan om mooie foto’s te maken, maar ik kan je vertellen: deze wervelende voetenzoekers werkten niet bepaald mee! ??‍♀️

We moeten nog heel even geduld hebben. Volgende week vrijdag (aankomende vrijdag als je dit leest) mogen we hem ophalen en mee naar huis nemen!

Donderdag

Van de resterende bolognesaus en bechamelsaus (er komt geen einde aan!) maak ik nog een schaal lasagne. Ik maak de lasagne in een aluminium wegwerpbakje en vries hem in. We hebben deze week wel even genoeg lasagne gegeten en een schaal lasagne in de vriezer is altijd fijn.

Daarna bak ik een appelcake met hazelnoten en walnoten voor KL. Het recept ga ik met je delen!

Een kijkje in de keuken week 39-2019

Lunchtijd! Ik heb momenteel een tosti fase…

Een kijkje in de keuken week 39-2019

Als avondeten maak ik tagliatelle met spinazieroomsaus en spekjes. Eigenlijk gewoon het recept voor pasta carbonara maar dan met wat deelblokjes spinazie à la créme als extra toevoeging. Ik schaafde ook nog een courgette in plakken en roosterde deze in de oven als bijgerecht. Was erg lekker!

Vrijdag

Johan is vrij vandaag en Ella-Marie heeft schoolreisje. Ze gaan naar Billy Bird in Hemelrijk. Nadat we de bus hebben uitgezwaaid gaan Johan en ik thuis ‘aan de bak’. We hebben heel veel tuinafval, kartonnen dozen en grof afval liggen en dat brengen we naar de Avri. Dat ruimt weer lekker op!

Een kijkje in de keuken week 39-2019

De walnotentijd is ook weer begonnen. We hebben één walnotenboom in de tuin staan en het is niet normaal hoeveel walnoten daar vanaf komen. We hebben nog steeds walnoten van vorig jaar liggen en vanaf nu komen daar dus elke dag weer nieuwe walnoten bij. Dit is de oogst van één dag.

Een kijkje in de keuken week 39-2019

Van Mister Kitchen krijg ik een pakket thuisgestuurd met een aantal nieuwe producten. Wat heerlijk! Toevallig had ik net daarvoor zelf pizzadeeg en pizzasaus gemaakt omdat we vanavond pizza willen eten.

Een kijkje in de keuken week 39-2019

Marie ziet een vlieg en klimt op Puk zijn hoofd om hem beter te kunnen bekijken. Puk vind het allemaal prima.

Een kijkje in de keuken week 39-2019

Ella-Marie is doodmoe na het schoolreisje en eet ’s avonds wat eerder dan Johan en ik. Ze mag haar eigen pizza beleggen en kiest de desem pizzabodem van Mister Kitchen. De onbelegde randen zijn na het bakken lekker krokant, het middengedeelte was zacht. De smaak was verrassend lekker! Stom, ik heb er geen foto van gemaakt. Zal het de volgende keer wel doen!

Johan en ik eten ’s avonds mijn zelfgemaakte pizzadeeg en pizzasaus.

Zaterdag

Johan en Ella-Marie moeten moeten vroeg opstaan want om half negen begint de voetbal-uitwedstrijd in Nijmegen. Ik ga er ook vroeg uit om te werken.

’s Avonds eten we met de schoonfamilie bij mijn schoonouders want Johan zijn moeder is jarig. Hoera! Ze halen een Chinees/Indische rijsttafel. Lekker!

Zondag

Terwijl het buiten de hele dag onafgebroken regent vermaken wij ons binnen met het bakken van een stroopwafelcake, het kijken van films, opruimen van kasten, punniken (geitenwollensok hier! ?‍♀️) en lezen.

’s Avonds kookt Johan. Hij maakt surf en turf! Erbij serveert hij bakjes met spinazie, broccoli en bloemkool, sperziebonen en gebakken aardappels. Een feestmaal en heerlijke afsluiting van de week!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde