Een kijkje in de keuken week 41-2021

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Hoe ziet ons dagelijks leven eruit en wat staat er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee!

Wil je niks missen? Volg onze stories op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media en tag @keukenliefde erin, dan zien wij je foto ook en kunnen we hem delen!

Dinsdag

Johan en Ella-Marie zijn de deur uit naar school en werk. Ik heb weer een gewone werkdag thuis achter de computer. Om kwart over twaalf moet ik met Nacho bij de dierenarts zijn. Het is een kwartiertje wandelen vanaf ons huis dus we gaan te voet. We wandelen over de dijk weer terug naar huis. Als we thuis zijn ploft Nacho direct neer, daar heb ik voorlopig geen kind meer aan. Ik zet de ketel aan voor een kop thee en maak twee flammkuchen wraps klaar als lunch. Die vind ik zo lekker! Voordat je me naar het recept ga vragen, ik ga hem binnenkort met je delen! Daarna ga ik nog even aan het werk tot Ella ’s middags weer thuis komt uit school. Niet lang daarna is het alweer tijd om te koken. Voor het avondeten maak ik risotto met courgette en spekjes. De snelle versie van hoe je die maakt: fijngesneden ontbijtspek, uitje, knoflook en rode peper zacht aanfruiten in olijfolie, dan gesneden courgette en gedroogde tijm erbij en kort meebakken. Risottorijst erbij, even doorroeren en afblussen met scheut droge witte wijn. Laten verdampen. Dan onderzetten met groentebouillon (van tablet) en zachtjes laten koken. Regelmatig over de bodem roeren en steeds opnieuw bouillon toevoegen als het vocht is opgenomen, de risotto mag niet droog staan. Na circa 25 minuten is de risotto beetgaar en smeuïg. Dan flinke klont roomboter en hand geraspte parmezaan door de risotto roeren. Lekker opscheppen!

Woensdag

Getsiederrie, het miezert en regent de hele dag door. Bah. In de ochtend maak ik een lekker recept voor de website. ’s Middags komt er een vriendinnetje van Ella spelen. Het is echt bakweer dus de dames bakken cupcakes om ze vervolgens te versieren. Kleine meisjes worden groot, want ik hoef ze bijna niet te helpen. Lekker hoor. Het gerecht dat ik ’s ochtends maakte warm ik ’s avonds op als avondeten.

Donderdag

Ella hoeft maar tot twaalf uur naar school want ze heeft een studiemiddag. Als ze thuiskomt sta ik pannenkoeken te bakken. Daar scoor ik punten mee! Als we klaar zijn met eten bak ik nog even verder, ik had namelijk wat beslag achter de hand gehouden om nog twee pannenkoekrecepten voor de website te maken. Het was lang geleden dat ik pannenkoeken op had en ik had er echt zin in. Ze smaakten heerlijk! Als ik klaar ben met koken en foto’s maken stap ik nog even in de auto om pakketjes af te geven bij de Jumbo en Bjoetiek De Zwaan. Kledingwinkel Bjoetiek De Zwaan heeft ook ons eerste kookboek in de winkel liggen, zo leuk! Woon je in de buurt (Dreumel in het land van Maas en Waal) wip dan even gezellig bij Jeannette binnen voor de nieuwste najaarscollectie! Als ik weer thuis ben ga ik de woonkamer verbouwen. Al een tijdje wilde ik de tv verplaatsen en voor het geval iemand me wil tegenhouden, doe ik dat soort klusjes altijd het liefst alleen. 😉 De tv moest de hoek in alleen paste het tv-meubel daar niet. Die moet dus weg. De grote bank schuif ik tegen de vrijgekomen wand aan. Zo hebben we veel meer ruimte. Gelukkig was Johan het met me eens en mocht het blijven staan. Yes! 🙂

Vrijdag

Ik krijg twee prachtige nieuwe kookboeken binnen. Oh my foodness van Sabine Koning (ohmyfoodness.nl): een boek met prachtige foto’s en heerlijke comfortfoodrecepten zoals loaded pulled pork fries, big mac pizza, carbonara-spaghettitaart, maar ook zoete zaligheden zoals citroen-meringuesundae’s en daimtaart. Lekker Makkelijk van Pauline en Annika Weuring (uitpaulineskeuken.nl) is een boek met meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag zoals rode curry met gehaktballetjes, pita met halloumi en hummus, gnocchi met geroosterde pompoen, maar ook een Italiaanse borrelplank, chocolade twistbrood en carrot cake met honingnoten. Beide boeken zijn een echte aanwinst als je dol bent op lekker eten en verlekkerd wil worden door mooie foto’s. ’s Middags maak ik nog een campagnerecept en komt de buurvrouw even langs met verse stoofperen en Doyenné du Comice uit eigen tuin! Wat een verwennerij. Johan is vrij vandaag en aan het eind van de middag rijden we samen even naar de kringloopwinkel om te kijken voor een tijdelijk tv-kastje. Die vinden we en ook nog een ander leuk tafeltje die we wel kunnen gebruiken. Beide meubels wil ik gaan schuren en behandelen met lak of kalkverf om er wat moois van te maken. Wordt vervolgd! Op de terugweg naar huis halen we wat boodschappen voor het avondeten: een afbakbrood om zelf te snijden, carpaccio en ovenkroketten. Na het eten nestelen we ons op de bank en kijken we de voetbalwedstrijd van Oranje.

Zaterdag

Ella heeft ’s ochtends een thuiswedstrijd van de voetbal en Johan is scheidsrechter. Ik werk ondertussen een paar uurtjes op kantoor. Eind van de middag gaan we naar mijn ouders, vanavond gaan we mosselen eten! Het is prachtig weer dus we drinken eerst buiten op het terras een bruisend aperitief. Dan gebeurt er nog een klein ongelukje. Ella heeft tijdens het voetballen de bal in de mestbak geschoten en omdat ze denkt dat de mest is opgedroogd springt ze erin om de bal te pakken. Helaas was de mest alles behalve opgedroogd… Gelukkig heeft mijn moeder een wasmachine. Beide mosselbereidingen (gekookt uit de pan en van het bakblik) die je hieronder op de foto ziet staan in ons nieuwe kookboek Familiegerechten! Zie de sneak peak onderaan!

Zondag

Vandaag wordt er hard gewerkt om de keuken weer leeg te pakken want morgen komt de stukadoor. Johan zijn ouders komen ’s middags nog even langs om te helpen. ’s Avonds laten we pizza thuisbezorgen en kijken we nog een stukje opgenomen James Bond film.

Maandag

Het weekend zit er alweer op, een nieuwe week begint. Helaas krijgen we ’s ochtendsvroeg bericht dat de stukadoor pas morgen komt. Balen, want Johan had vandaag speciaal vrij genomen. Maar niks aan te doen natuurlijk. We vermaken ons vandaag allebei op kantoor. ’s Avonds steekt Johan de barbecue aan voor het avondeten. Daarvoor marineert hij wat gesneden varkenshaas in sojasaus (kwartiertje is voldoende) en bakt die daarna even kort aan in een pan. Dan de varkenshaas eruit en 1,5 zak wokgroenten in de pan met een scheutje water. Beetgaar smoren en dan wat oestersaus erbij. Ondertussen wat woknoedels koken, afgieten en door de groenten husselen samen met de varkenshaas. Simpel en superlekker!

Dat was onze week weer! Nog een vraag: heb je ons nieuwe kookboek Familiegerechten al? Nee? Geloof me maar, die wil je hebben hoor! 75 heerlijke familiegerechten onderverdeeld in vier hoofdstukken: vlees, vis, vega en kip! Dus voor ieder wat wils. Met heel veel variatie- en bereidingstips zodat het niet kan mislukken. Hieronder een kleine sneak peak uit het boek… Bestellen kan hier!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

4 reacties

Deel je liefde

 1. Loes Rienstra

  Mooi je tweede kookboek Annemiek!
  Ik heb nog een heel speciaal kookboek…. mijn schoonzoon heeft met zijn 2 broers en partners, het grootste deel van zijn moeders uitgeschreven recepten gemaakt, gefotografeerd en uitgewerkt in haar eigen kookboek! Ziet er super uit. Laten drukken in kleine oplage van enkele stuks. En ik heb er eentje. Zo mooi. Kreeg ze toen ze 60 werd. Ik kreeg tranen in mijn ogen van dit originele cadeau waar ze maandenlang aan gewerkt hebben. Groetjes uit het mooie Rossum, Loes

  1. Hoi Loes, wat een prachtig, lief en mooi cadeau! Kan me heel goed voorstellen dat je daarvan ontroerd raakt.

 2. Yvonne

  Was wederom weer leuk om te lezen.
  Heel gezellige kamer zo😀
  Ben benieuwd hoe de keuken er voldoende week uitziet!
  Groetjes en fijne week verder.
  Yvonne

  1. Dankjewel Yvonne, we zijn heel blij met het resultaat zover…Wordt steeds een beetje mooier! 🙂 Jij ook een fijne week!

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde