Een kijkje in de keuken week 52-2020

Dit is alweer het allerlaatste kijkje in de keuken van 2020! Hoe ziet ons dagelijks leven eruit? Wat doen we allemaal en wat staat er ’s avonds op tafel? Je leest het hier!

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Tag KeukenLiefde op social media, of deel je foto met #keukenliefde. Dan kunnen wij ook meegenieten!

Dinsdag

De week begint helaas verdrietig met de crematie van Johan zijn oma. Ze is 92 jaar geworden wat een hele mooie leeftijd is, maar toch kwam het overlijden plotseling en onverwachts. ?

’s Avonds maakt Johan Turkse broodjes met gebakken en gekruid gehad met groenten, salade en knoflooksaus.

Woensdag

Morgenavond (kerstavond) gaan we bij mijn ouders eten en ik zou het toetje meenemen. Samen met Ella-Marie maak ik een grote schaal tiramisu. Dit recept is al jaren onze favoriet. Zo kan die nog een nachtje opstijven in de koelkast en smaakt hij morgen nog lekkerder.

Een kijkje in de keuken week 52-2020

Rond een uurtje of drie is het tijd voor een potje thee bij de houtkachel.

Een kijkje in de keuken week 52-2020

’s Avonds eten we voor de verandering weer eens pizza. Was lang geleden… ? Dit was een kant-en-klare diepvriespizza (de goedkoopste margherita die we zelf extra beleggen) en dat smaakt prima, maar kan toch niet tippen aan zelfgemaakte pizza! Binnenkort toch maar weer zelf pizzadeeg (dit recept) maken en invriezen.

Een kijkje in de keuken week 52-2020

Donderdag

Voordat we aan het eind van de middag naar mijn ouders gaan om kerstavond te vieren, maken we traditiegetrouw een foto bij de kerstboom. Nacho liep de hele tijd door het beeld dus we moesten meerdere foto’s maken.

Een kijkje in de keuken week 52-2020

Een kijkje in de keuken week 52-2020

Kerstavond bij mijn ouders was erg gezellig en lekker.

Het dessert was de tiramisu maar die was op voordat ik er een foto van kon maken… ?

Vrijdag

Na het kerstontbijt is het tijd om te kijken wat er onder de kerstboom ligt. Zelfs voor Nacho ligt er dit jaar een cadeautje onder de boom: een leuke knuffel die na 5 minuten al aan stukken verscheurd door de woonkamer verspreid ligt. ?

Een kijkje in de keuken week 52-2020

Na het uitpakken van de kerstcadeau’s gaan we de keuken in om voorbereidingen te treffen voor het eten vanavond. Vanavond komt mijn schoonfamilie (volgens de coronamaatregelen) bij ons gourmetten.

We begonnen de avond met warme glühwein en chocolademelk buiten bij de vuurkorf. Daarna gingen we op de deel (die we voor de gelegenheid feestelijk hadden aangekleed) gourmetten.

Het was een hele gezellige avond en natuurlijk was er weer veel te veel eten over. Gelukkig zijn gourmetkliekjes perfect om te verwerken in een lekker stoofpotje of een hartverwarmende curry!

Zaterdag

Vandaag houden we chilldagje thuis met ons drieën. We beginnen de dag goed met een echt verwenontbijt: eggs benedict met gerookte zalm!

Een kijkje in de keuken week 52-2020

’s Middags spelen we een paar potjes Cluedo die Ella-Marie van de kerstman had gekregen. ? Superleuk!

Een kijkje in de keuken week 52-2020

Na een lekkere wandeling met Nacho trekken we allemaal ons huispak aan en kruipen op de bank voor een (kerst)filmavondje. Natuurlijk komen er ook lekkere hapjes op tafel.

Een kijkje in de keuken week 52-2020

Zondag

Ik breng Ella-Marie ’s ochtends naar mijn ouders waar ze een nachtje gaat logeren. We hadden nog niet ontbeten dus ik bak meteen een paar wentelteefjes als ontbijt.

Een kijkje in de keuken week 52-2020

Als ik ’s middags weer thuis kom heeft Johan al een grote wandeling gemaakt met Nacho en staat er een pan bolognesesaus op het vuur te pruttelen. Vanavond eten we lasagne! De bolognesaus mag een paar uurtjes op heel laag vuur zachtjes pruttelen tot het vlees heel zacht is, net zoals bij stoofvlees. ’s Avonds gaan we samen de keuken in om bechamelsaus en een lekkere salade te maken en de lasagne op te bouwen in de ovenschaal.

Maandag

Johan en ik ontbijten nog een keer met eggs benedict met gerookte zalm. Zo lekker! Maar nu ben ik wel weer even klaar mee… ?

Een kijkje in de keuken week 52-2020

Een kijkje in de keuken week 52-2020

Terwijl ik dit kijkje in de keuken schrijf gaat Johan nog een keer inkopen doen voor de webshop, de laatste keer van dit jaar! Helaas konden we niet samen gaan vanwege de coronamaatregelen maar hopelijk volgend jaar wel weer.

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde