Een kijkje in de keuken week 42-2021

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Hoe ziet ons dagelijks leven eruit en wat staat er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee!

Wil je niks missen? Volg onze stories op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media en tag @keukenliefde erin, dan zien wij je foto ook en kunnen we hem delen!

Dinsdag

Al vroeg staat de stukadoor ’s morgens bij ons op de stoep. Vandaag gaan eindelijk de wanden in de keuken en van de wc gestuukt worden. Ik voorzie de stukadoor regelmatig van kopjes koffie en thee en vermaak me verder op kantoor. Van mijn moeder krijg ik een foto doorgestuurd van lekkere stoofpeertjes. Die had ik onlangs van de overburen gekregen en aan mijn moeder gegeven omdat we tijdelijk zonder keuken zitten. Bij het zien van de foto krijg ik er gelijk zin in. Samen met stoofvlees en aardappelkroketjes. Mmmmm…. Binnenkort! ’s Avons moeten we het doen met frietjes en snacks uit de airfryer.

Woensdag

De stukadoor is ’s ochtends alweer druk bezig. ’s Middags worden ook de Belgisch hardsteen tegels bij ons thuis geleverd waar ze maandag mee aan de slag gaan. Ze liggen op 2 pallets en worden met een kraan bij ons op de oprit gezet. Helaas kon de kraan ze niet verder naar achter tillen. Gelukkig kon ik nog net mijn scheurijzer ervoor zetten zodat ze vanaf de weg niet zouden roepen: ‘Belgisch hardsteen gratis af te halen!’ 🙄 Ik krijg ook nog een pakketje thuisbezorgd met 3 pakken smoothies van Smooth Monkey: gemaakt van kokoswater, fruit en groenten. Heel eerlijk, wij zijn niet zo van de fruitsappen, vinden ze altijd veel te zoet en ook deze (ondanks dat de verpakking aangeeft dat ze 33% minder suiker bevatten) vinden wij erg zoet. Ze zijn zeker niet vies, maar voor onze smaak te zoet.

Donderdag

Eind van de middag is de stukadoor klaar. De keuken en wc zien er nu zo anders uit! Nooit geweten dat je zo blij kon worden van een gestuukte muur. Ik verheug me nu alweer op de volgende klus die op de planning staat: het leggen van de vloertegels. Dat gaat maandag gebeuren. Ik werd trouwens nog blij van iets vandaag. Er kwam een pakketje binnen van Tony’s Chocolonely met een megagrote Aftelkalender! Zo tof! Nu heel hard mijn (geldt ook voor dochterlief) best doen om ervan af te blijven tot 1 december.

Vrijdag

Wederom komt er foodpost binnen: twee lekkere siropen van Soof. Hun siropen zijn 100% natuurlijk en zonder toevoegingen. Ik kende hun siropen al en wij zijn er dol op. Voordeel vind ik is dat je het aanlengt met water en dus zelf het zoetgehalte kunt bepalen. Verder werd er gewoon gewerkt. Na het avondeten (opgewarmde kliekjes uit de diepvries) gingen Ella en ik even wandelen met Nacho en kwam Johan zijn vader om de wc weer op te hangen. Maandag komen ze de vloer leggen en wij vinden het wel fijn als de heren beneden naar de toilet kunnen ipv boven. Daarna dronken we nog koffie en thee en keken naar The Masked Singer.

Zaterdag

Ik ga naar mijn ouders om wat nieuwe recepten voor de website te koken. Ik heb vijf weken aan recepten vooruit gekookt en wil deze graag behouden zodat ik straks relaxed de decembermaand in kan. Ella-Marie heeft vandaag geen voetbalwedstrijd en gaat gezellig met me mee. Johan stuurt nog een foto door van Nacho die stiekem op de bank was gaan liggen. Foei! Als we eind van de middag weer thuiskomen heeft Johan het huis schoongemaakt, een bloemetje uit de tuin geknipt en de openhaard klaargelegd. Ook verzorgt hij het avondeten: carpacciosalade! Wat zalig!

Zondag

Vandaag doen we niks! Nou ja, niet zo veel. We halen de koelkast leeg die nog in de keuken staat en verplaatsen hem zolang naar de bijkeuken en pakken hem weer opnieuw in, en de wasmachine en droger die Johan tijdelijk even in de keuken had gezet om wasjes te draaien, zetten we zolang ook op een andere plek. Eind van de middag gaan we nog lekker wandelen met Nacho. Daarna haalt Johan chinees en dat eten we op voor de tv.

Maandag

Al vroeg staan er twee man op de stoep om de tegels in de keuken te leggen. Joehoe! Johan is vrij vandaag en morgen en blijft thuis om de mannen van koffie te voorzien. Ik ga ervandoor naar mijn ouders om nog wat nieuwe recepten te maken. Als ik eind van de middag weer thuiskom is een groot deel van de keuken al betegeld. Wat wordt het mooi! Voor het avondeten maakt Johan kapsalon met zalm van de barbecue. Smullen!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

4 reacties

Deel je liefde

 1. Al eerder las ik over je bezoek aan en koop van de vloertegels in Ameide! Daar hebben ze idd mooi en betaalbaar steen! Dus nu tegels uit mijn streek, keihard de beste in straks de mooiste keuken van Rivierenland 😉
  Succes met de verbouw verder van jullie paleisje!

  1. Haha, wat een leuke reactie Florina en dankjewel! Daar gaan we ons best voor doen! 😉

 2. Monique Daniëls

  Altijd leuk,om met jullie mee te lezen. Zo gezellig!
  Wat word de keuken mooi,ben benieuwd naar het eindresultaat. Word vast prachtig!

  1. Leuk om te horen dat je meeleest Monique en bedankt! Het is nu al mooi idd. Verheugen ons ook enorm op het eindresultaat met keuken! 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde