Een kijkje in de keuken week 42

Een kijkje in de keuken week 42

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

De herfstvakantie is begonnen en omdat ik vandaag en morgen afspraken gepland heb staan, breng ik Ella-Marie naar mijn ouders. Als ik Ella-Marie heb weggebracht rijd ik naar Breda om een hele leuke samenwerking te bespreken die binnenkort van start gaat. Ik kan er nog niks over zeggen, maar ik kan wel verklappen dat ik er heel veel zin in heb! Tussen de middag is er een heerlijke lunch geregeld van een traiteur. Verwennerij!

’s Avonds eten Johan en ik zelfgemaakte pizza.

Dinsdag

Ik ontbijt met een knapperig broodje van de bakker en beleg — filet americain en scharreleisalade — van de slager. Jum!

Voor het avondeten maak ik een pasta-ovenschotel met sperziebonen, ham en champignons. Het recept staat niet op KeukenLiefde trouwens. Liefhebbers voor het recept? Let me know! De pasta in de pan was trouwens ook al erg lekker, maar ja, ik ben nu eenmaal een onverbetelijke kaaskop. En gegratineerd uit de oven smaakt alles nog lekkerder! 😉

Woensdag

Als ik El heb opgehaald bij mijn ouders gaan we gezellig lunchen bij Brownies & downieS in ons stadje Tiel. Quality time samen! We nemen een lekker plankje om te delen.

Na de lunch slenteren we op ons dooie gemak door de stad, winkeltje in, winkeltje uit. Manlief zou het gebrek krijgen! 😉 Bij de poelier nemen we 3 kipburgers mee voor het avondeten. Deze foto — restje ovenpasta met een kipburger — ziet eruit als een slagveld, maar ik deel hem toch. Het was té lekker!

Donderdag

Ik breng Ella-Marie ’s ochtends naar mijn schoonmoeder omdat ik vandaag moet werken. Q4 is altijd een hele drukke periode voor KeukenLiefde met campagnes en afspraken, dus ik ben erg blij en dankbaar dat ik zulke lieve ouders en schoonouders heb die regelmatig willen oppassen.

’s Avonds belt Johan me met de vraag of ik al iets heb bedacht voor het avondeten. Niet dus. Hij biedt aan om boodschappen te doen en eten te koken. Dat laat ik me geen tweede keer zeggen! Hij bakt twee heerlijke ossenhaasbiefstukjes en serveert die met zelfgemaakte stroganoffsaus, gekookte en gebakken krielaardappels in de schil en sla. Snap je waarom ik blij ben als Johan kookt?

Vrijdag

Oeps! It’s that time again…

Zaterdag

Ik duik ’s ochtends al vroeg de keuken in om een campagnerecept te maken. Ik mag er waarschijnlijk nog niks over zeggen of delen, maar ik ben zo enthousiast over het eindresultaat! Ik kan niet wachten om het recept met je te delen!

Hierbij alvast een hele stiekeme sneak peak… Ssssssssst!

’s Avonds eten we wraps met krokante kip (repen kipfilet met Crispy Chicken seasonig mix van Santa Maria), zelfgemaakte guacamole, sla, cheddar, gesneden witte kool, lente-ui en zoete ui, mayonaise en zoete chilisaus. Ik gebruik trouwens de volkoren tortillawraps en een pot jalapeño pepers van het merk La Morena die ik een tijdje geleden kreeg opgestuurd. Echt een aanrader ontdek ik nu. Ze zijn heerlijk! Ze zijn verkrijgbaar bij AH.

Zondag

Johan gaat met Ella-Marie neefje Levi ophalen om daarna met z’n drieën naar de Tielse kermis te gaan. Ik blijf thuis om drie recepten voor KeukenLiefde te koken. Als ik bezig ben met het maken van de paprikasoep wordt er op de deur geklopt. De kermis bleek ’s middags pas open te gaan en was nog gesloten. Dan maar even wachten onder het genot van een kop soep en pita pizza mummies, die ik na de soep nog even snel maak.

Als ze weer vertrokken zijn, maar ik nog een lekkere couscoussalade.

’s Avonds eten we de overgebleven paprikasoep, pita pizza en couscoussalade.

Een kijkje in de keuken week 42

De recepten ga ik snel met je delen!

Ga je ook iets lekkers koken?

Deel een foto van jouw gerecht op InstagramFacebook, of Twitter met #keukenliefde. (Als je dit op Instagram doet wordt je foto automatisch vertoond op onze homepage in de rechter side bar.) Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert!

Volg je mij ook op YouTube? Elke zaterdag deel ik daar een nieuwe kookvideo met je! Abonneer je hier! (Het is gratis en uitschrijven kan op ieder moment.)

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde