Een kijkje in de keuken week 43-2022

Elke week deel ik hier een persoonlijk kijkje in onze keuken. Hoe zag onze week eruit en wat stond er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee in dit Kijkje in de keuken week 43-2022.

Wil je niks missen? Volg onze stories op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media met #keukenliefde en tag @keukenliefde, dan zien wij je foto ook en kunnen wij hem delen.

Dinsdag

Eind van de ochtend heeft Ella-Marie een afspraak bij de orthodontist om een beugel aan te meten. Dat wordt voorlopig even wennen, vooral met eten. Het beugelbekkie breng ik daarna terug naar school en ik rijd weer naar huis. Weer thuis zie ik ineens allemaal paddenstoelen in de tuin staan die er de vorige dag nog niet stonden. Nu pas snap ik echt waar dat gezegde vandaan komt: als paddenstoelen uit de grond schieten.

Woensdag

’s Middags maak ik een pan bolognesesaus voor het avondeten en laat die lekker lang op laag vuur pruttelen. Ik maak de saus uit dit recept, die is hier favoriet. Ik kook er ’s avonds wat spaghetti bij.

Donderdag

Vandaag staat er een kookdag op het programma. Tussendoor komt er nog foodpost binnen van TRIBE met natuurlijke herstelshakes en energy bars. ’s Avonds aten we een allegaartje van opgewarmde kookdaggerechten en poffertjes.

Vrijdag

Johan is vrij vandaag en terwijl hij klusjes doet in en rondom huis, werk ik op kantoor achter de computer. Halverwege de ochtend moeten we Ella ophalen van school omdat ze ziek is. Een minder goed begin van de herfstvakantie. Eind van de middag gaan we wandelen met Nacho.  Wandelen vlak voordat de zon ondergaat is genieten en vooral in het najaar. De frisse lucht van aarde en blad die prikkelt in je neus en de natuur die langzaam geel, oranje en rood kleurt. Terug van de wandeling ga ik de keuken in om lasagne te maken. In de koelkast stond nog bolognesesaus van woensdag en ik hoef dus alleen bechamelsaus en een salade voor erbij te maken.

Zaterdag

Johan vermaakt zich vandaag in de tuin met onder andere het opruimen van de schuur en het opruimen van blad. Tijdens het opruimen van de schuur komt hij een verroest voetbaldoeltje tegen met daarin een egel die verstrikt is geraakt in het net. De arme egel kon geen kant meer op. Nadat Johan voorzichtig de egel bevrijd heeft van het net zet hij hem achter in de tuin in een doos met wat bladeren, water en kattenbrokjes. Hij dekt de doos af met een plaat zodat de egel rustig bij kan komen van zijn avontuur (en Nacho en de katten er niet bij kunnen) en al snel hoort hij de egel in de doos weer tot leven komen. Niet veel later als we weer gaan kijken is de doos leeg. Johan had een kleine opening in de doos gelaten en blijkbaar was de egel sterk genoeg om eruit te klimmen. We konden hem ook nergens meer vinden. Het ga je goed vriend! ’s Avonds eten we zelfgesneden frietjes uit de oven, gehaktballetjes (zelfgemaakte van rundergehakt en vegaballetjes van de IKEA) uit de Airfryer en gekookte sperziebonen. Was heerlijk.

Zondag

Na het ontbijt ga ik even op kantoor zitten om een nieuw artikel te publiceren en gaat Johan de keuken in om appeltaart te bakken. Die maken we tegenwoordig altijd in de gietijzeren koekenpan van Combekk (niet gesponsord, gewoon fan) omdat de bodem en deegranden daarin perfect goudbruin en krokant worden en de appel lekker zacht. Begin van de middag komen Johan zijn ouders even langs en is de appeltaart net uit de oven. Een ramp om te snijden, warme appeltaart, maar o zo lekker. We zouden ’s avonds eigenlijk wraps eten maar omdat niemand zin had om te koken besloten we eten te bestellen. Ella en ik nemen pizza quattro formaggi en delen een frietje en Johan neemt een shoarmaschotel.

Maandag

Johan is vrij vandaag en met z’n drieën gaan een dagje naar de Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam. Ik vind overdekte winkelcentra’s nooit zo gezellig en ga liever de stad in maar dit winkelcentrum was toch wel erg leuk. Het was er schoon, netjes, er zitten heel veel winkels en eet- en drinkgelegenheden en het parkeren en de wc’s zijn gratis. Het was voor ons een eindje rijden, maar we vonden het de rit waard. We waren om zes uur ’s avonds weer thuis en Ella had onderweg een maccie gegeten. Ze kon zich dus meteen omkleden en door naar voetbaltraining. Johan en ik gooiden een diepvriespizza in de oven die we zelf nog extra belegden.

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

3 reacties

Deel je liefde

 1. Maaike

  Hi, die Combekk pan, welke maat heb jij en heb je er een deksel bij? Ben benieuwd!!! Groetjes

  1. Hoi Maaike, ik heb de double handle pan in 24 cm, zonder deksel.

   1. Maaike

    Bedankt voor je feedback!

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde