Een kijkje in de keuken week 49-2021

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Hoe ziet ons dagelijks leven eruit en wat staat er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee!

Wil je niks missen? Volg onze stories op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media en tag @keukenliefde erin, dan zien wij je foto ook en kunnen we hem delen!

Dinsdag

Weer een gewone werkdag zoals altijd. Johan en Ella-Marie zijn de deur uit en ik werk thuis. Ik zet onder andere een lekker campagnerecept op de foto. Voor het avondeten warm ik nog een kliekje kipschotel van gisteren op en omdat dat niet genoeg is voor ons drieën kook ik er wat pasta bij en maak ik een simpele tomatenroomsaus. Die maak ik zo: uitje, knoflook en chilivlokken zachtfruiten, afblussen met een scheutje wodka (wijn kan ook of laat helemaal weg) en gekruide tomatensaus toevoegen. Ik had nog een geopend blikje pizzasaus en wat frito in de koelkast staan die ik erbij deed. Op smaak brengen met een snufje suiker en een scheutje room toevoegen voor een zachte en romige smaak.

Woensdag

Ook vandaag weer een gewone werkdag. Als Johan en Ella de deur uit zijn maak ik een lekkere cappuccino voor mezelf en kruip ik achter de computer. Ik zit al in januari met de recepten voor Keukenliefde maar de foto’s van die recepten moet ik grotendeels nog uitzoeken en bewerken en de recepten moeten nog verder uitgewerkt worden. Ook zijn er genoeg mails om te beantwoorden en moet social media bijgehouden worden. Deze week moeten er ook weer nieuwe recepten gemaakt worden en die moeten eerst uitgeschreven worden en de boodschappen moeten in huis gehaald worden. Ik hoef me dus niet te vervelen. ’s Middags komt er een vriendinnetje van Ella spelen en maken de dames een Oreo Mousse taart uit een pak waar je alleen zelf boter en melk aan hoeft toe te voegen. Supermakkelijk maar de smaak, die is wat minder… ’s Avonds maak ik kip teriyaki met quinoa en gekookte wortel en sperziebonen. De kip teriyaki was een uitprobeersel want het recept wil ik gaan delen op KL. Hij was lekker maar moet nog wat gefinetuned worden.

Donderdag

Vandaag weer hetzelfde liedje als gisteren en eergisteren. Ik werk het grootste deel van de dag op kantoor achter de computer. Tussen de middag lunch ik met een lekkere tosti. ’s Avonds warmen we wat kliekjes op. Ik heb ook nog een halve zak aardappels liggen die op moet. Die schil en snijd ik in frietjes en bak ze samen met een half pak kibbeling uit de diepvries in de oven. Een bij elkaar geraapt zooitje ons avondeten, maar smaken deed het.

Vrijdag

Vandaag staat er weer een kookdag op de planning. Johan is vrij dus helpt me tussendoor met afwassen en opruimen. Zo’n kookdag is voor mij een zeer welkome afwisseling na een hele week achter de computer. Ik finetunede het kip teriyaki recept en dit keer was hij perfect. Ook de andere recepten die ik maak zijn goed gelukt dus de kookdag is geslaagd.

Zaterdag

Van de week hadden we met z’n drieën lootjes getrokken voor sinterklaasavond en afgesproken om voor 5 euro wat leuks te kopen voor diegene, het leuk in te pakken en een gedichtje te schrijven. Omdat niemand nog tijd had gehad gaan we eind van de ochtend samen naar de stad. We moesten natuurlijk heel stiekem doen zodat de ander de aankoop niet zou zien wat behoorlijk lachwekkend was. Na al dat gewinkel en stiekeme gedoe hadden we trek gekregen en streken we neer voor een lekkere lunch. Eenmaal weer thuis ruimden we alles op, wandelden met Nacho en trokken ons comfy huispak aan. Voor de kip teriyaki die ik gisteren maakte had ik kipbraadsticks gebruikt en van de botjes en afsnijdsels had ik bouillon getrokken (laten trekken met wat laurierblad, foelie, wortel, ui en gekneusde peperkorrels). Die gooi ik door de zeef en warm ik voor het avondeten opnieuw op met een bouillonblokje. Dan kook ik was kaastortellini in de bouillon gaar en schep die eruit. Dan wat groenten (prei, wortel en bleekselderij) in de bouillon koken en de kippensoep is klaar. De kaastortellini schep ik in de soepkommen en daarover schenk ik de hete kippensoep. Zo blijft de tortellini lekker en wordt hij niet te gaar. Erbij een afgebakken ciabatta met kruidenboter. Smullen!

Zondag

We slapen lekker uit, ontbijten en de rest van de dag rommelen we een beetje aan. Ook pakt iedereen zijn cadeautjes in, schrijft een gedichtje en legt het onder de kerstboom. Huh? Ja, onder de kerstboom! 🤭Daarna gaan Johan en Ella en grote wandeling met Nacho maken en maak ik sushi voor vanavond. De sushi maak ik altijd met de sushi bazooka omdat ik dat handiger en sneller vind gaan dan met een matje en tevens mooiere rollen krijgt. Mocht je interesse hebben, de sushi bazooka is verkrijgbaar hier in onze shop. Ik gebruik altijd dit basisrecept voor sushirijst waar ik dit keer 7 rollen van maakte in drie verschillende smaken: met zalm, komkommer en avocado, gerookte kip met truffelmayo, avocado en komkommer en tonijnsalade met avocado en komkommer. De uitgebreide versie van het sushirecept en de extra ingrediënten die erbij op tafel komen vind je in ons kookboek Familiegerechten. ’s Avonds pakken we de cadeautjes uit en daarna kijken we de F1 race met een grote plank sushi erbij. Was een heerlijk avondje.

Maandag

Het gezellig weekendje is weer voorbij. Tijd om naar school en aan het werk te gaan. Ik werk grotendeels op kantoor vandaag. Tussendoor zet ik een binnengekomen pakketje met oliën en een aantal kookboeken op de foto die recent zijn uitgekomen. De biologische oliën van Bio Planète zijn o.a. verkrijgbaar bij Ekoplaza en Odin. Uit de kookboeken die ik op de foto zet wil ik binnenkort iets lekkers maken en het recept en een review van het boek met je delen op KL. Moet alleen even kijken wanneer want december zit al redelijk volgepland met kerstrecepten. Ik heb trouwens nog meer kookboeken liggen die recent binnenkwamen en waar ik nog heel graag iets uit wil maken dus wordt vervolgd… Ik hoef ’s avonds niet te koken want er zijn genoeg kliekjes die we kunnen opwarmen. Na het eten wordt er nog even gespeeld met Nacho, wat huiswerk geleerd en kijken we naar de Familie Gillis. De kop van deze week is er weer af! Maar weer zien wat deze week ons weer gaat brengen.

 

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde