Een kijkje in de keuken week 51-2019

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #kokenmetkeukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Deze foto stuurde Johan me ’s avonds door toen hij weg was om Nacho uit te laten. Het kerstconcert van Omroep Gelderland vond dit jaar plaats in de H. Barbara kerk in ons mooie dorp Dreumel. Deze kerk is zowieso een eyecatcher, maar door de blauwe en roze verlichting lijkt het wel een decor uit een sprookjesfilm!

Het kerstconcert is op eerste kerstdag te zien om 14.00 uur op TV Gelderland!

Ondertussen maak ik thuis een pan met preirisotto. Erbij bak ik plakjes aardpeer en hazelnoten om de risotto mee te garneren Het recept is van Hellofresh. Ik maakte deze risotto vorig jaar voor het eerst en was zo weg van de smaak dat we meteen aardpeerknollen in de moestuin poten. De aardperen zijn nu klaar om gerooid te worden en dus kon ik eindelijk deze risotto weer maken. De smaak van aardpeer doet denken aan artisjok (een groente waar ik dol op ben) en is licht zoetig en nootachtig. Je hoeft de knollen niet te schillen — wel grondig wassen — en als je ze rauw in hele dunne plakjes snijd zijn ze superlekker om rauw te eten. Als je de plakjes kort op hoog vuur even aanbakt blijven ze lekker knapperig. Heel lekker!

Een kijkje in de keuken week 51-2019

Dinsdag

Nadat ik de hele ochtend op kantoor heb gezeten ga ik ’s middags de keuken in. Met vlees- en groentekliekjes van de gourmet maak ik een after kerstrecept dat ik tweede kerstdag met je ga delen. Mis het niet! 🙂

Woensdag

Ik heb nog drie kipfilets in de koelkast liggen die op moeten en besluit voor het avondeten een caesar salade te maken. Een van mijn favoriete maaltijdsalades!

Donderdag

Van KoRo mocht ik onlangs een aantal producten uitzoeken om te proeven en te proberen. In hun webshop vind je natuurlijke producten van hoge kwaliteit. Ik koos vijf producten uit waar ik benieuwd naar was: bio sushirijst, bio groentebouillonpoeder, gevriesdroogde frambozen, frambozenpoeder en appelstukjes met kaneel en suiker. Vandaag wordt het pakket bezorgd!

De gevriesdroogde frambozen bevatten geen vocht meer dus je kunt ze goed verwerken in gebak. Ik zit al te denken om ze te verwerken in een cheesecake of ander gebak. Heeft er iemand nog recept ideeën voor de gevriesdroogde frambozen en het frambozenpoeder? Dan hoor ik het graag! De bouillonpoeder vind ik handig om in huis te hebben. Ik gebruik vaak een bouillonblokje tijdens het koken voor bijv. sauzen of risotto en deze bouillon is zonder suiker en chemische of synthetische additieven. Ook is losse bouillonpoeder beter te doseren dan een blokje. Een grootverpakking sushirijst komt hier ook wel op aangezien we sinds de aanschaf van de sushi bazooka in een sushi fase zitten. Trouwens, mocht je ook iets willen bestellen in hun webshop? Met de kortingscode: KEUKENLIEFDE krijg je 5% korting op je bestelling!

Het ene pakket is nog niet uitgepakt of het andere wordt bezorgd. Van Njam! krijg ik dit leuke pakket…

Maar eens kijken of ik ergens nog een gaatje tijd kan vinden om de recepten te maken waarvoor de ingrediënten zijn toegevoegd, namelijk pesto-kerstboompjes op een stokje en crème brulée met chocolade. Lijkt me heerlijk!

’s Avonds om half zes begint de kerstmusical op school van Ella-Marie. Als Johan uit zijn werk komt moeten we direct naar school, dus we kunnen van tevoren niet samen eten. Ik haal twee bollen zelfgemaakt pizzadeeg uit de vriezer zodat Johan en ik na de musical pizza kunnen eten. Voordat we gaan maak ik voor Ella-Marie een wrappizza.

Voor de kerstmusical had de school het kerstverhaal verpakt in een wat moderner jasje…. Ik vond het leuk!

Als we thuiskomen pakken we het kerstpakket uit dat Johan vandaag van zijn baas kreeg en wordt er geknuffeld met de dieren… Als Ella op bed ligt rol ik snel de bollen pizzadeeg uit zodat Johan en ik kunnen eten.

Vrijdag

Johan is vrij vandaag en mag de komende twee weken genieten van een welverdiende kerstvakantie. Ella-Marie haar kerstvakantie begint ’s middags om twaalf uur. Ze neemt een vriendinnetje mee om te spelen, dus lunchen we vandaag met z’n vieren. Omdat we niet konden kiezen eten we pannenkoeken, poffertjes en belegde broodjes, allemaal door elkaar. 🙂

Een kijkje in de keuken week 51-2019

’s Middags maak ik nog twee oliebolrecepten voor KL: een hartige variant met pancetta, ui en Parmezaan en een zoete variant met witte chocolade en frambozen. Een recept deel ik dit jaar, het andere recept schuif ik door naar volgend jaar. Hebben jullie nog een voorkeur voor het recept dat je dit jaar graag wilt zien? Laat het me dan weten!

Terwijl ik buiten oliebollen sta te bakken, staan er binnen in de keuken twee mini chefs cupcakes te bakken. Johan heeft zich aangeboden als nederige assistent chef, maar die wordt zonder pardon de keuken uitgestuurd. Tja, als je negen jaar bent heb je natuurlijk echt geen hulp meer nodig!

Een kijkje in de keuken week 51-2019

’s Avonds maak ik nog een keer preirisotto met aardpeer. Ja, anders komen we nooit van die knollen af!

Zaterdag

Zaterdagochtend zet Johan Ella-Marie af bij het voetveer in Wamel. Aan de andere kant in Tiel wordt ze opgewacht door opa. Ze gaat een nachtje bij opa en oma logeren en gaat ’s middags met oma naar Frozen 2 in de bioscoop.

De rest van de dag zitten Johan en ik op kantoor en maken we nog een paar recepten voor KL. ’s Avonds eten we lasagne met gegrilde aubergine en spinaziesaus. Wederom een recept van Hellofresh (nee, ik ben geen ambassadeur, maar vind hun recepten gewoon leuk). Dit keer voeg ik nog een bak gesneden champignons toe aan de spinaziesaus omdat die op moesten. Was weer lekker!

Zondag

Aan het begin van de middag halen we Ella-Marie op bij Johan zijn ouders en daarna gaan we nog even op visite bij de oma van Johan. Voor het avondeten warmen we ’s avonds we een kliekje hete bliksem en stoofvlees op die we ’s ochtends uit de diepvries hadden gehaald en we warmen het restje lasagne van gisteren op. Was heerlijk. Kliekjes zijn geweldig!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde