Een kijkje in de keuken week 13-2020

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #kokenmetkeukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Dinsdag

De tweede week thuis quarantine met het gezin is aangebroken en we hebben inmiddels allemaal onze weg erin gevonden. Na een ochtendje werken en leren op kantoor is het tijd voor de lunch. Ik snijd wat afbakbroodjes open en beleg die met kaas, smelt cheddar, chorizo, ui en tomaat. Lekker!

Een kijkje in de keuken week 13-2020

Na de lunch gaan Johan en Ella-Marie weer op kantoor zitten en duik ik de keuken in om wat KL-recepten te maken. Ik maak twee gerechten met spruitjes, waarvan de eerste gisteren (deze spruitjes stamppot) al online kwam.

Een kijkje in de keuken week 13-2020

Als we allemaal klaar zijn met ons werk gaan we een wandeling maken met Nacho. Het is namelijk prachtig weer!

Een kijkje in de keuken week 13-2020

Als we thuiskomen ligt er een envelop in de brievenbus geadresseerd aan Ella-Marie. Een kaartje van opa en oma voor Ella omdat ze elkaar nu zolang niet kunnen zien. Superlief!

Voor het avondeten warm ik een van de spruitjes gerechten op. Dit is een ovenschotel met aardappelpuree, gekruid gehakt en spruitjes met kaas gegratineerd in de oven. Superlekker!

Een kijkje in de keuken week 13-2020

Woensdag

Het is tegenwoordig vaste prik om aan het einde van de dag met z’n allen Nacho uit te laten. Zo kunnen we allemaal even een frisse neus halen na een dag werken en leren. We hebben in deze nare tijd natuurlijk wel geluk dat het zulk mooi weer is! Eindelijk is het water weer gezakt waardoor we weer naar het waalstrand kunnen lopen. Door het hoge water waren we daar al maanden niet geweest. Dus, rugzakje mee (met wat drinken en lekkers) en gaan met die banaan.

We hebben ’s avonds niet zoveel zin om (uitgebreid) te koken, dus bakken we wat frietjes en Johan maakt er een fantastische, goedgevulde salade bij.

Donderdag

Johan verzorgt de lunch vandaag en maakt ham-kaastosti’s met een gebakken eitje erop en wat sla. Was heerlijk! Heel eerlijk, ik zal onze lunches wel gaan missen hoor, als straks het normale leven weer begint.

Een kijkje in de keuken week 13-2020

Nacho in opperste concentratie… Toch krijgt hij nooit iets van ons als we aan tafel zitten. Eén keer toegeven is altijd schooien.

Daarna gaan we weer aan het werk en daarna is het weer tijd om te wandelen.

’s Avonds gooien we een margherita diepvriespizza in de oven, die we zelf extra beleggen. Pizza (bij voorkeur zelfgemaakt), kaas (maakt niet uit welke!), mayonaise (vroeger Zaanse, nu van La Place) en rode wijn (momenteel is Mucho Mas favoriet) zijn toch wel echt mijn guilty pleasures… Vroeger hoorde chocolade (Merci is nog steeds favoriet) ook thuis in dat rijtje, maar die behoefte heb ik tegenwoordig nog maar eens per maand. Dat gaat de goede kant op! 🙂

Een kijkje in de keuken week 13-2020

Vrijdag

Johan is vrij vandaag en is de hele dag buiten in de tuin bezig. Hij moet nog twee knotwilgen knotten en gebruikt het wilgenhout vervolgens om de moestuin verder te omheinen.

Een kijkje in de keuken week 13-2020

Ik maak vandaag weer wat recepten voor KL; een witlofquiche/hartige taart met ham en kaas (uit ons eigen kookboek ‘Koken met KeukenLiefde‘) en pan con tomate (de Spaanse variant van tomaten bruchetta). We eten de broodjes meteen buiten in het zonnetje op als lunch. De quiche bewaren we voor het avondeten. Zelfs als je niet van witlof houdt zul je deze quiche heerlijk vinden! 🙂

Na de lunch zet ik de slowcooker weer eens aan het werk om stoofvlees te maken. Ik braad het vlees en de overige ingrediënten altijd eerst aan in de braadpan en doe ze daarna in de slowcooker om verder te garen. Ik maak in de basis dit stoofvleesrecept maar voeg extra appel- en perenstroop toe voor een lekker zoetje. Nog meer stoofvleesrecepten vind je hier. Het stoofvlees eten we pas morgen, maar maak ik altijd een dag van tevoren.

Eind van de middag wandelen we weer met een rugzakje naar het waalstrandje. Proost! Op het weekend!

Zaterdag

Johan en Ella-Marie rommelen wat in de tuin, terwijl ik binnen wat huishoudelijk klusjes doe. Daarna ga ik ook lekker de tuin in.

Een kijkje in de keuken week 13-2020

Bloesem van de pruimenboom!

Aan het einde van de middag zet ik de slowcooker met het stoofvlees weer aan en ondertussen halen we bij de AH in Zaltbommel onze boodschappen op die we besteld hadden. We laten ze het liefst thuisbezorgen, maar helaas zat deze zaterdag al vol. Vanaf nu willen we proberen nog maar een keer per week boodschappen te doen en deze op zaterdag te laten thuisbezorgen. Benieuwd of het lukt!

Zondag

Johan maakt vandaag de lunch klaar; op het menu staat deze slanke croque-monsieur met yoghurt. Zo lekker!

Verder hebben we een luie dag en doen we niet zoveel. Het weer is ook niet echt mooi (koud en winterse buien) dus we gaan alleen een keer naar buiten om Nacho uit te laten. Aan het eind van de middag maak ik een grote pan kippensoep. Ik trek eerst bouillon van kippenbouten met stukken wortel, ui (schil laten zitten, dan krijgt je bouillon een mooie kleur) prei, laurier, bleekselderij, tijm, peterselie, foelie en peperkorrels ondergezet met water en een flinke snuf zout. Aan de kook brengen, eventueel bovendrijvend schuim eraf scheppen en dan het vuur laag zetten en een uurtje (of langer) laten trekken. Na het zeven van de bouillon pluk ik het vlees van de bouten, hak het fijn en doe het terug in de soep samen met verse soepgroenten (en wat soepgroenten uit de vriezer), vermicelli en fijngehakte peterselie. Mijn moeder doet trouwens vaak kaastortellini in de soep. Dat vind ik zo lekker. Maar helaas vergeet ik zelf altijd kaastortelli te kopen/bestellen, waardoor ik meestal weer terugval op vermicelli.

Johan moet ’s avonds administratie doen op kantoor, dus ik heb een avondje voor mezelf. Ik had daarom nog een klein gaatje bewaard zodat ik ’s avonds bij een zoetsappig-Videoland-vrouwenfilmpje nog een klein stukje kaas en een glas rode wijn kon verorberen.

Maandag

Weer een nieuwe week! Ik maak ’s ochtends een yoghurt-citroen-maanzaad tulband die veelbelovend uit de oven komt. Ik krijg het kreng alleen met geen mogelijkheid uit de vorm. Kak! Kan daar zó nijdig van worden! Ik had de tulbandvorm heel goed ingevet maar blijkbaar is het bij dit recept toch echt nodig om hem óók te bestuiven met bloem. Uit pure nijd snijd ik direct drie hompen af en deel die uit. Vandaag eten we verse, nog warme cake. Ha! Helaas wordt ik nog nijdiger als ik de cake proef; dat kreng is verrukkelijk! Een goed recept niet met je delen zit niet in mijn aard, dus er zit niks anders op dan hem binnenkort nog een keer maken mét bebloemde tulbandvorm, zodat ik hem kan fotograferen en het recept kan delen. Tja, het leven van een foodblogger gaat nu eenmaal niet over rozen. Wel over cake.

’s Avonds eten we kliekjes.

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

2 reacties

Deel je liefde

  1. Susan

    Ik las dat je mayonaise op de pizza doet, doe je dit al voor het afbakken?

    1. Haha, ik bedoelde mayonaise in het algemeen, niet op de pizza hoor! Zelfs ik heb grenzen. 😉

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde