Een kijkje in de keuken week 50

Een kijkje in de keuken week 50

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Ik maak weer pizzadeeg in de Chef Titanium voor het avondeten. 🙂

Dinsdag

Ik maak een lekker ontbijtje voor mezelf: boerenomelet op een knapperig broodje. Ik heb altijd een pak diepvries soepgroenten in de diepvries, want zo heb je altijd een handje verse groenten bij de hand.

Ook gooi ik de inhoud van een doosje diepvriescranberry’s in een kom met heet suikerwater.

De cranberry’s zijn bedoeld om gesuikerde cranberry’s mee te maken die ik morgen meeneem naar de bakworkshop met Kenwood en Mjamtaart. Ik gooi ze nu alvast in het suikerwater zodat ze de hele nacht kunnen trekken en morgen lekker zoet zijn. Dan is het alleen nog maar een kwestie van droogdeppen, rollen door de suiker en laten drogen. Het resultaat zijn verrukkelijke snoepjes met krokant suikerlaagje die je als decoratie voor allerlei desserts en gebak kunt gebruiken. Leuk voor de Kerst!

Voor het avondeten maak ik spaghetti diavolo, oftewel spaghetti in pittige bolognesaus. Johan en ik houden allebei van pittig eten en het liefst gooi ik overal chilipepers doorheen. Meestal houd ik me in omdat dochterlief het nog niet echt kan waarderen, maar vanavond eten Johan en ik met z’n tweeën en leef ik me uit met de pepers! Ik denk dat ik twee of drie kleine rode pepers heb gebruikt en een groene jalapeno peper. 🙂 Als ik genoeg tijd heb laat ik de bolognesaus zo lang mogelijk stoven op heel laag vuur, net zoals stoofvlees. Daar wordt de saus zó lekker van.

Woensdag

Eindelijk is het zover! Vandaag geef ik samen met Kenwood en Mjamtaart een bakworkshop bij Keizer Culinair in Rotterdam. De middag duurt van één tot vijf uur. We beginnen met een voorstelrondje, een kop koffie en thee en een lekker taartje gemaakt door Daphne van MjamTaart. Daarna gaan we de keuken in waar de Chef Titaniums op ons staan te wachten. Samen met ‘mijn’ twee bakduo’s maken we de red velvet cake (recept is als het goed is vandaag — als je dit artikel leest — online gekomen op KeukenLiefde) en Daphne en haar bakduo’s maken de meringue-citroentaart met sloffenbodem die Daphne ook had gebakken voor bij de koffie. Het was zo gezellig! Aan het eind van de middag mocht iedereen zijn eigen taartje mee naar huis nemen, samen met een goedgevulde goodiebag van Kenwood en het MjamTaart magazine.

Moe maar voldaan rijd ik in de drukke avondspits weer terug naar huis en haal ik dochterlief bij mijn schoonouders op. Onderweg naar huis hol ik nog even de supermarkt in om een boodschapje te halen, maar dan schiet er iets verkeerd in mijn nek en zit alles op slot. Heb ik weer. Gelukkig heeft El al bij mijn schoonouders gegeten en hoef ik alleen voor mezelf te koken — Johan zit voor zijn werk in België en komt morgenavond pas weer thuis. Vanmorgen had ik al een bolletje pizzadeeg uit de vriezer gehaald die ik maandag had gemaakt en die hoef ik alleen maar uit te rollen en te beleggen.

Tegen de tijd dat El op bed ligt en ik — met een warme kersenpit in mijn nek — aan mijn pizza begin is het half tien ’s avonds. Johan stuurt ondertussen deze foto door van zijn avondeten in een Belgisch eettentje. Ziet er ook niet verkeerd uit!

Donderdag

Johan staat voor zijn werk op de infrabeurs in Roeselare en stuurt me rond lunchtijd deze foto’s door. Caramba! Dat lust ik ook wel.

Omdat ik nog steeds pijn in mijn nek en bovenrug heb koop ik voor het avondeten een zakje van die kant-en-klare pasta waar je alleen nog wat groente en water bij hoeft te doen. Ken je die? Ik at ze vroeger regelmatig toen ik net op mezelf woonde en stiekem vind ik ze nog steeds lekker. Om mijn schuldgevoel jegens zakjes toch iets te compenseren voeg ik wat bacon, verse courgette en champignons toe. 😉

En ja, ik moet toegeven dat het weer verdomd lekker was. Voor het KeukenLiefde kookboek wil ik een recept bedenken dat hier op lijkt, maar dan zonder zakje natuurlijk en waarbij je ook de ongekookte pasta gaar kookt in de saus. Het is zo makkelijk en lekker. Wordt vervolgd…

Vrijdag

Foodpost! Ik ontvang deze Sticky Toffee van Pots & Co. Deze variant is nieuw in hun assortiment. Ik ben dol op de Lemon & Lime Posset en de Salted Caramel Chocolate Pot, maar deze variant vind ik iets minder. De caramel in het midden is lekker maar de cake zelf vind ik niet zo. Ik ben niet zo dol op dadels en daar is de cake dus van gemaakt. Wel ben ik blij met de twee vuurvaste lichtroze bakjes waar de pudding inzit. Altijd handig om te hebben! 🙂

Johan is weer thuis en dus eten we ’s avonds weer gezellig met z’n drieën. Op het menu staan kipschnitzels (gehaald bij de poelier, maar deze zelfgemaakte zijn ook niet te versmaden) met brie (voor mij en El) en satésaus (Johan) met salade en ovenfrietjes. Smullen!

Zaterdag

Ella-Marie heeft haar laatste voetbalwedstrijd van het seizoen tegen Wadenoijen. Helaas verliezen ze met 5-4. Na de wedstrijd brengt Johan Ella naar zijn ouders. El blijft daar vanavond logeren samen met haar neefje Levi. Morgen gaan ze samen met opa en oma naar Disney on Ice!

Johan en ik nemen het ervan en gaan lekker met z’n tweeën uit eten bij Herberg De Zoelensche Brug in Zoelen. We nemen het all-in zesgangen tasting menu. De eerste gang was zalm, de tweede gang was een bietensalade met walnoten en geitenkaas, derde gang carpaccio, vierde gang (de enige gang die warm was) was eendenborst (wederom met biet), vijfde gang was een amuseglaasje (zonder wijn), en de laatste gang was een kaasplankje. Het kaasplankje hebben we op verzoek geruild met het gewone dessert omdat Johan en ik dol zijn op kaas als afsluiting. Het eten was goed, maar ik vond het jammer dat we eerst drie voorgerechten kregen en maar één warm hoofdgerecht. Ook miste ik een lekkere (dessert)wijn bij het amuse dessertglaasje (vijfde gang). Noem me maar een zeur.

Ondanks deze kleine puntjes hebben Johan en ik toch een heerlijke avond gehad. Fijn om af en toe om even wat quality tijd samen te hebben.

Zondag

Ella en haar neefje Levi zijn met Johan zijn schoonouders naar Disney on Ice. Johan en ik werken de hele dag en eten ’s avonds pas laat als El op bed ligt. Ik maak een snelle pasta met zoete puntpaprika, courgette, aubergine, champignons en een tomatenroomsaus. Lekker!

Dat was het weer voor deze week!

Ga je ook iets lekkers koken?

Deel een foto van jouw gerecht op InstagramFacebook, of Twitter met #keukenliefde. (Als je dit op Instagram doet wordt je foto automatisch vertoond op onze homepage in de rechter side bar.) Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert!

Volg je mij ook op YouTube? Elke zaterdag deel ik daar een nieuwe kookvideo met je! Abonneer je hier! (Het is gratis en uitschrijven kan op ieder moment.)

 

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde