Een kijkje in de keuken week 52-2021

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Hoe ziet ons dagelijks leven eruit en wat staat er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee!

Wil je niks missen? Volg onze stories op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media en tag @keukenliefde erin, dan zien wij je foto ook en kunnen we hem delen!

Dinsdag

Ella-Marie is nog logeren bij opa en oma en Johan is naar zijn werk, dus ik ben weer een dagje alleen thuis. Vind ik heerlijk hoor, alleen thuiswerken. Ik verzet het meeste werk als er stilte om me heen is. Soms is dat weleens saai, maar over het algemeen vind ik het fijn. Ik ben zowieso een echte huismu(t)s. Werken op kantoor, rommelen in huis of in de tuin, ik vermaak me altijd. Afijn, ik werk de hele dag op kantoor tot Johan ’s avonds weer thuiskomt. Koken hoeft niet want er is nog coq au vin (het recept vind je in het hoogtepunt ‘recepten’ in onze IG feed) van gisteren over die we opwarmen. Erbij bakken we wat aardappeltjes op het bakblik in de oven. Was heerlijk.

Woensdag

Het heeft vannacht gevroren en alles is buiten bedekt met laagje rijp. Het zorgt voor een mooi winters plaatje waar ik van kan genieten. ’s Middags wordt Ella door opa en oma weer thuisgebracht. Ze had het weer erg naar haar zin gehad. Voor het avondeten maak ik vegetarische pad thai met wortel, lente-ui, taugé en roerei. Pad thai heb ik pas echt ontdekt dit afgelopen jaar en is nu een van onze favoriete gerechten. Het gerecht heeft de perfecte balans van zoet, zuur, zout en bitter en is licht en fris van smaak. Ik top hem af met flink wat koriander en een drizzle van zoete chilisaus. Dat laatste hoort eigenlijk niet maar vinden wij heerlijk. (Ik maakte ongeveer dit recept maar dan zonder kip en met wortel.)

Donderdag

Ik zit in de ochtend op kantoor en daarna ga ik op pad om het grootste gedeelte van de kerstboodschappen in huis te halen. Als Johan ’s avonds thuiskomt begint ook voor hem de kerstvakantie. Voor het avondeten maak ik Mexicaanse wraps met kippendij en paprika. Ook maak ik wat guacamole om erbij te serveren. Was hartstikke lekker dus het recept hiervan ga ik nog met je delen.

Vrijdag

Vandaag staat alles in het teken van de voorbereidingen voor kerst. Er worden nog wat laatste kerstboodschappen in huis gehaald en er wordt alvast kippenragout gemaakt voor de kerstbrunch morgen. Als dat klaar is kleden we ons om en maken we de jaarlijkse kerstfoto bij de kerstboom. Daarna rijden we naar mijn ouders om daar kerstavond te vieren.

Zaterdag

Eerste kerstdag! Aan het eind van de ochtend komen Johan zijn ouders, zusje, zwager en neefje bij ons brunchen. Iedereen had wat meegenomen. Het resultaat was een warm en koud buffet met pasteitjes en kippenragout, beenham uit de oven, warme kiphapjes, aardappelgratin, knakworstjes, bacon, roerei, verschillende mini broodjes, mini croissants en kerststol, hartig en zoet broodbeleg, meloen, kaas, vleeswaren, huzarensalade en als toetje waren er verschillende kleine zoete desserts, macarons en poffertjes. Het was heerlijk en gezellig. ’s Avonds toen iedereen naar huis was, nestelden we ons op de bank met een kerstfilm, wijn en kaas.

Zondag

Tweede kerstdag. Vandaag blijven we thuis en doen we helemaal niks behalve uitslapen, samen ontbijten, wandelen met Nacho, spelletjes spelen en lezen. ’s Avonds gaan we gourmetten.

Maandag

Derde kerstdag. Johan en ik kruipen ’s ochtends al vroeg achter de computer om wat te werken. Halverwege de ochtend crashed Johan zijn computer en doet helemaal niks meer. Kak. Een belletje met de Apple hulp desk levert niks op en dus stapt Johan in de auto om de computer na te laten kijken. De rest van de dag rommelen we thuis wat aan, ruimen op, draaien wasjes, etc, etc. ’s Avonds maakt Johan een borrelplankje voor het avondeten met het eten dat nog in de koelkast ligt. Kerst 2021 zit er alweer op. Zolang naar uitgekeken en in een oogwenk is het voorbij. Nu op naar oudjaarsdag en een nieuw jaar.

Op de valreep kregen we van onze uitgever Forte Culinair afgelopen week te horen dat ons eerste kookboek Koken met KeukenLiefde in maart 2022 een vijfde druk krijgt. Supertof! Ons eerste en ook ons tweede boek kun je hier bestellen in onze shop.

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Eén reactie

Deel je liefde

  1. Yvonne

    Jullie ook een heel gelukkig, mooi en vooral gezond 2022!

    Groetjes,
    Yvonne

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde