Een kijkje in de keuken week 6-2023

Elke week deel ik hier een persoonlijk kijkje in onze keuken. Hoe zag onze week eruit en wat stond er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee in dit Kijkje in de keuken week 6-2023.

Tussendoor ook graag op de hoogte blijven? Volg onze stories op Instagram of Facebook! Hier delen wij regelmatig filmpjes van achter de schermen. Heb je zelf een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media en tag @keukenliefde in je bericht, dan zien wij je foto ook!

Dinsdag

Vandaag staat er een kookdag op het programma. Ik wil 6 recepten maken en fotograferen dus halverwege de ochtend sta ik al in de keuken. Het ging allemaal voorspoedig (niet alles wat je bedenkt pakt altijd even goed uit) en aan het eind van de middag was ik klaar. Jottem! ’s Avonds kon iedereen kiezen en opwarmen.

 

Woensdag

Ik zat de hele dag op kantoor om onder andere de recepten van gisteren verder uit te werken en de foto’s op de computer te zetten. Ik maakte de hele dag geen enkele foto, compleet vergeten. We aten ’s avonds in elk geval kliekjes. Die waren er genoeg.

Donderdag

Ook vandaag zit ik op kantoor, maar het werk moet vanuit mijn tenen komen. Ik ben niet vooruit te branden en heb nergens zin in. Wilde eigenlijk het liefst op bed onder de dekens kruipen en slapen. Blegh! Eind van de middag zat er nog steeds geen leven in. Ik had geen flauw idee wat we moesten eten, had geen boodschappen gedaan en de koelkast was (voor onze maatstaf) leeg. Van een paar pitabroodjes die op moesten mocht Ella pita pizza voor zichzelf maken. Ondertussen stuurde mijn moeder foto’s door van haar avondeten. Ze had paella uit ons Familiegerechten kookboek gemaakt en dat zag er zo goed uit! Ik voelde me nog een grotere lamzak! Rond kwart voor zeven was Johan thuis en liep ik nog steeds doelloos rond. Johan was zo vriendelijk om me de keuken uit, naar de bank te dirigeren. Hoera! Niet veel later had hij lauwwarme pastasalade gemaakt met gevonden schatten. Wat een topman! Het was gruwelijk lekker. Na het eten dook ik meteen onder de wol en viel als een blok in slaap. Zzzzzzz…..

Vrijdag

Een stuk frisser en fruitiger word ik wakker. Als iedereen de deur uit is ga ik weer op kantoor aan de slag. Dat gaat vandaag een stuk beter. Er worden mailtjes verstuurd, recepten geschreven, foto’s bewerkt, ik werk social media bij, enz. enz. Tussen de middag stuurt Johan een foto door van zijn lunch. Hij had een kliekje eten uit de koelkast meegenomen en opgewarmd. Was heerlijk aldus Johan. Ondertussen was ook mijn vader op de fiets aan komen waaien. Ik had hem onlangs kunnen overtuigen om te gaan lezen en hem een boek geleend waarvan ik dacht dat hij die leuk zou vinden. Hij vond het inderdaad een goed boek en kwam hem nu omruilen voor een ander boek. Ha! Een stuk taart en twee cappuccini later en drie boeken rijker fietste hij weer huiswaarts. Ik werkte daarna nog even op kantoor totdat Ella thuiskwam. Vanmorgen wist ik al wat ik vanavond wilde eten (joehoe!) en had daarvoor gehakt uit de vriezer gehaald. Voor het avondeten maakte ik een old school agv’tje: gebakken aardappels, gestoofde worteltjes en gehaktballetjes uit de Aerofryer.

Zaterdag

Weekend! Uitslapen is er niet bij vandaag want Ella heeft een uitwedstrijd van de voetbal en de kastenwand in de keuken wordt geplaatst. Terwijl ik met Ella naar de voetbal ga, blijft Johan thuis om de werkmannen van koffie te voorzien. De voetbalwedstrijd werd helaas verloren, de meiden hadden net zo’n dag als ik afgelopen woensdag… Als we ’s middags weer thuiskomen is de kastenwand klaar. Nu nog even lampen ophangen in de keuken en wat tierelantijntjes plaatsen en dan is de keuken helemaal klaar. Whoohoo! ’s Middags gaan Johan en ik nog even naar de bouwmarkt en halen we op de terugweg gelijk boodschappen voor het avondeten. Op het menu ’s avonds staan groenten en zalm uit de Steam Aerofryer en in bouillon gekookte basmatirijst.

Zondag

Vandaag houden we een rommel en opruimdagje. Maar eerst slapen we lekker uit! Daarna gaat Johan even in de tuin rommelen en maak ik alvast bolognesesaus in de slowcooker voor het avondeten. Vanavond eten we spaghetti bolognese. ’s Middags komen Johan zijn ouders nog gezellig langs en wordt er voetbal gekeken.

Maandag

En zomaar ineens is het weer maandag. De wekker gaat vroeg voor mij en Johan, want er moet gewerkt worden. Ella-Marie heeft een studiedag thuis en mag nog lekker even blijven liggen. Ik maak ’s ochtends een filmpje in de keuken waarin ik ook de kastenwand vanbinnen laat zien en deel die in onze IG-stories. Volg jij ons al op Instagram? Tussen de middag eet ik samen met Ella een tosti. Daarna werk ik nog een paar uurtjes op kantoor en duikt Ella in de studieboeken. ’s Avonds heeft Ella voetbaltraining en eet ze eerder dan ons. Op verzoek krijgt ze rijst met gestoomde groenten en zalm uit de Aerofryer voorgeschoteld. Met de bolognesesaus die over is van gisteren en wat a la minute gemaakte bechamelsaus maak ik een schaal lasagne voor Johan en mij. Johan maakt er een lekkere salade bij.

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde