Een kijkje in de keuken week 8-2021

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Hoe ziet ons dagelijks leven eruit? Wat doen we allemaal en wat staat er ’s avonds op tafel? Je leest het hier!

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Tag KeukenLiefde op social media, of deel je foto met #keukenliefde. Dan kunnen wij ook meegenieten!

Dinsdag

Het is voorjaarsvakantie en Ella-Marie logeert een paar nachtjes bij Johan zijn ouders. Ik sta weer in de keuken om nieuwe recepten te koken voor de website en het nieuwe kookboek.

De lampenkapjes die we besteld hadden voor de kroonluchter zijn binnengekomen en we zetten ze direct op de lampjes. Heel blij mee, maakt de kroonluchter net wat completer.

Een kijkje in de keuken week 8-2021

Woensdag

Ook vandaag sta ik weer in de keuken om te koken.

Donderdag

Het wordt een beetje saai, maar ook vandaag sta ik weer in de keuken.

Gistermiddag is Ella-Marie weer thuisgebracht door Johan zijn ouders en vandaag aan het eind van de middag breng ik Ella weer naar mijn ouders. Ik ben elke dag druk met koken omdat ik naast de website ook moet koken voor het nieuwe kookboek en dat is voor Ella-Marie natuurlijk niet zo leuk. Ik had me eigenlijk voorgenomen om de aankomende dagen ’s middags vrij te plannen en wat leuks met haar te doen, maar dan vraagt mijn moeder of Ella morgen mee gaat wandelen in het bos. Dat is iets waar Ella geen nee tegen kan zeggen en dus breng ik haar aan het eind van de middag naar mijn ouders om een nachtje te slapen en morgen naar het bos te gaan.

Eenmaal weer thuis kleed ik me om, steken we de houtkachel aan en schenken we een glas rode wijn in. Avond!

Een kijkje in de keuken week 8-2021

Vrijdag

En ik sta weer in de keuken. Normaal deel ik altijd foto’s van ons avondeten in dit Kijkje, maar omdat ons avondeten nu bijna volledig bestaat uit gekookte gerechten voor de website en het kookboek is er niet zoveel om te laten zien. Daarnaast vergeet ik ook vaak om foto’s te maken omdat al mijn dagen er hetzelfde uitzien: opstaan, paar uurtjes op kantoor werken, de keuken in om te koken, fotograferen, opruimen, wandelen met Nacho, avondeten en avond houden.

Even snel een foto maken van de twee gerechten die ik vandaag gekookt heb. Beide zijn gerechten voor de website.

Een kijkje in de keuken week 8-2021

Daarna de riem om bij Nacho en een frisse neus halen!

Zaterdag

Alle gerechten voor de website en het kookboek voor deze week zijn gekookt en gefotografeerd en ondanks dat ik me gisteren stellig had voorgenomen het weekend geen pan meer aan te raken, sta ik vandaag toch weer in de keuken. We willen vanavond stoofvlees eten met rodekool en aardappelpuree en dat moet natuurlijk wel even voorbereid worden. Dan hoef ik vanavond bijna niks meer te doen. Het is prachtig lenteweer dit weekend (hoe bizar na de schaatspret van vorige week!) en ik wil net als Johan vandaag en morgen graag een beetje rommelen in de tuin. PS Tussen de voorbereidingen voor het avondeten door maak ik ook nog een chocoladetaart. Had ik ineens zin in. 🙂

Halverwege de middag wordt Ella-Marie weer thuisgebracht en ben ik ook klaar in de keuken. Tijd om lekker naar buiten te gaan.

Na een heerlijke middag in de tuin gaat het avondeten er des te beter in. Kaaskop als ik ben legde ik een plakje romige blauwaderkaas op mijn aardappelpuree…. 🙂

Een kijkje in de keuken week 8-2021

Zondag

Lekker uitslapen en samen aan tafel ontbijten, dat is zondag!

Een kijkje in de keuken week 8-2021

Halverwege de middag ga ik naar binnen om de chocoladetaart op de foto te zetten en vervolgens drie puntjes mee naar buiten te nemen. Op KL vind je meerdere recepten voor chocoladetaart en ook dit nieuwe recept ga ik met je delen. Chocoladetaartrecepten kun je immers nooit genoeg hebben…

’s avonds eten we een simpele salade met een frietje uit de airfryer.

Een kijkje in de keuken week 8-2021

Maandag

Het weekend is weer voorbijgevlogen! Over tot orde van de dag. Ella-Marie gaat naar school en Johan en ik werken thuis op kantoor.

’s Middags maakt Johan een lekkere lunch.

Een kijkje in de keuken week 8-2021

Voor het avondeten had ik eigenlijk een ovenschotel willen maken met rodekool, gehakt en aardappelpuree maar ik had in plaats van rundergehakt kipgehakt uit de vriezer gehaald. In plaats van een ovenschotel stonden er dus kipburgers op het menu ’s avonds. Ook lekker!

Heb je ons kookboek Koken met KeukenLiefde al (inmiddels bezig met zijn vierde druk!)? In dit boek vind je 75 makkelijke hoofdgerechten voor elke dag! De hoofdstukken zijn onderverdeeld in vlees, vis, kip en vega, zo is er voor ieder wat wils. :) In de Keukenliefdeshop vind je niet alleen ons kookboek, maar ook andere producten waar wij blij van worden. Inmiddels al teveel om op te noemen, kijk zelf maar even rond!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

5 reacties

Deel je liefde

 1. Lindal

  Jeetje wat ben je druk geweest in de keuken.
  Haha, smaken verschillen! Zo heb ik echt helemaal niks met chocoladetaart, brrrr.

 2. judie

  Die chocoladetaart ziet er goddelijk uit!!

  1. En zo smaakte hij ook Judie! 🙂

 3. Bedankt voor het leuke inkijkje weer!
  Gaat u het recept van de sucadelapjes in de slome nog delen?
  Ik zou dat graag namaken;)
  Liefs mandy

  1. Het recept ga ik idd nog delen Mandy! 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde