Een kijkje in de keuken week 9-2022

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Hoe ziet onze week eruit en wat staat er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee!

Wil je niks missen? Volg onze stories op Instagram! Heb je zelf ook een leuk foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media met #keukenliefde en tag @keukenliefde, dan kunnen wij je foto delen!

Dinsdag

Een nieuwe week is weer begonnen. De routine herhaalt zich: man en dochter gaan de deur uit naar werk en school en ik werk thuis op kantoor. Tussendoor krijg ik een leuk pakket thuisbezorgd van Willy Nacho met daarin alle ingrediënten om feestelijke nacho’s te maken. Ik vertelde je al meer over Willy Nacho in onze IG-stories. ’s Avonds eten we sushi bowl met avocado, komkommer en dit keer gerookte zalm. We zijn er alledrie dol op.

Woensdag

Ik begin de dag weer op kantoor, daarna ga ik de keuken in om gele currypasta te maken. In het vorige kijkje had ik aangegeven dat het heel makkelijk is om zelf groene, gele en rode currypasta te maken en veel mensen vroegen om het recept. Vandaag maak ik gele currypasta en die is heel goed gelukt. Het recept ga ik met je delen binnenkort. Morgen ga ik ook een lekker recept maken met de currypasta. Rond half een is Ella-Marie thuis van school en gaan we samen lunchen. Voor het avondeten had ik eerder wat bakken eten uit de vriezer gehaald en laten ontdooien, dus de magnetron warmt op vanavond.

Donderdag

Vandaag sta ik in de keuken om weer wat lekkere recepten voor KL te maken. Ik maak onder andere een currypannetje met de gele currypasta van gisteren en een gerecht met gnocchi. ’s Avonds hoef ik dus niet te koken en is er voor ieder wat wils.

Vrijdag

Johan is vrij vandaag en begin van de middag vertrekken we samen naar het altijd gezellige Den Bosch. Daar hebben we een afspraak bij KeukenKampioen en daarna lopen we nog even bij banketbakkerij Jan de Groot binnen om wat lekkers te halen voor het carnavalsweekend. Ondertussen viert Ella al carnaval op school en aansluitend in het dorpshuis. ’s Avonds hebben we niet zoveel zin om te koken en laten we eten thuisbezorgen: kebabschotel voor Johan, een frietje voor Ella en ik kies een pizza quattro formaggi.

Zaterdag

Johan is al vroeg in de tuin aan het werk om wat stormschade op te ruimen en te herstellen, Ella loopt door het dorp om oliebollen te verkopen voor de scouting en ik doe nog wat dingen op kantoor en rommel wat in huis. ’s Avonds eten we op verzoek van Ella gebakken kipschnitzel en krieltjes met bloemkool en salade. Daarna kleed Ella zich om want ze heeft met haar klas een carnavalsfeestje georganiseerd door de Jeugdprins en -prinses.

Zondag

Halverwege de ochtend moet Ella verzamelen bij het dorpshuis om samen met de carnavalsvereniging het carnavalskrantje D’n Bulker rond te brengen. De carnavalsoptochten waren natuurlijk afgelast maar als verrassing voor de kinderen werd er toch nog een rondje door het dorp gemaakt met de Jeugdprins en -prinses wagen. Dus Johan en ik sprongen snel op de fiets om even te kijken. De lucht was strakblauw, het zonnetje scheen fel en de stemming zat erin. Wat tof! Het rondje eindigde weer bij het dorpshuis voor een gezellig feestje. Volgens mij waren we ’s avonds iets over negen uur weer thuis. Johan en ik hadden nog niks gegeten dus gooiden we wat friet en een loempia in de airfryer. Smaakte top! 😉

Maandag

Gelukkig is hier de carnavalsvakantie begonnen! Pfffff, na je veertigste hakken die feestjes er toch wel in… Johan is een paar jaar jonger dan ik en na een sterke bak koffie is die weer redelijk de oude, maar ik ben de hele dag niet vooruit te branden. Behalve een artikel online zetten, wat mails te beantwoorden en wat social media berichten te delen komt er niet veel uit mijn handen. Ook Ella heeft een luie dag vandaag wat helemaal prima is. Halverwege de dag komt er nog een leuk pakketje binnen met vega en vegan salades en broodbeleg van BonMush. Ik vertelde je er al meer over in onze IG-stories. ’s Avonds maak ik een lekkere tomatenrisotto (de mozzarella laat ik weg) met burrata on top. Hartverwarmend comfort food dat ik elke dag wel kan eten. Daarna heeft Ella nog voetbaltraining en kruipen we allemaal vroeg onder de wol voor een goede nachtrust. Morgen weer fris en fruitig!

 

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde