Flammkuchen met biet en geitenkaas

Ik ben dol op flammkuchen! Na de klassieke elsässer flammkuchen en een variant met prei en gerookte zalm die ik eerder al met je deelde, is het vandaag tijd voor een heerlijke variant met biet en geitenkaas! De bietjes voor deze flammkuchen kwamen uit onze eigen moestuin. Hoe fijn is dat!

Serveer deze flammkuchen als lunch voor 2 personen met een groene salade erbij of snijd in kleine puntjes er serveer als borrelhapje.

Menu, Wereldgerecht, Franse recepten, Lunch, Voor bij de borrel

Ingrediënten

  • 1 rol hartig taartdeeg (of maak de bodem zelf met dit recept voor pizzadeeg of dit recept voor glutenvrij pizzadeeg)
  • 2 el crème fraîche
  • 1 takje tijm, alleen de blaadjes
  • 2 gekookte bietjes, in plakjes gesneden
  • Handje walnoten
  • 100 g zachte geitenkaas, in plakjes of grof verkruimeld
  • Honing
  • Handje rucola (optioneel)

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.

Rol het hartige taartdeeg uit en leg op het bakblik. Smeer de crème fraîche uit over de bodem, houd circa 1 cm van de rand vrij. Strooi wat tijmblaadjes over de crème fraîche.

Beleg met plakjes biet en verdeel de geitenkaas erover. Strooi de walnoten erover en druppel wat honing over de ingrediënten.

Bak 15 tot 20 minuten in de oven, of tot de plaattaart goudbruin is. Strooi vlak voor serveren nog wat extra tijmblaadjes over de flammkuchen en garneer eventueel met wat rucola.

Flammkuchen met biet en geitenkaas

Flammkuchen met biet en geitenkaas

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin