Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier. Rol het pizzadeeg uit en leg op het bakblik.
Besmeer de pizzabodem met crème fraîche en verdeel de gorgonzola eroverheen.
Verhit een koekenpan met de roomboter en voeg de witlof en een kneep honing toe. Bak op middelhoog tot hoog vuur tot de witlof zacht is en begint te kleuren. Verdeel de witlof over de pizzabodem.
Beleg de flammkuchen verder met peer en walnoten.
Bak 15 tot 20 minuten in het midden van de oven, of tot de randen goudbruin zijn.
Garneer de flammkuchen met de tijmblaadjes en serveer.


om 20:28
Vandaag was het de tweede keer dat ik deze pizza maakte, werkelijk verrukkelijk. Wij eten hem als hoofdmaaltijd, twee personen. Hij is wel machtig, maar zooo lekker…
Dank je wel voor dit lekkere recept.
Groetjes uit Tiel,
Rien
om 08:35
Leuk om te horen Rien dat hij in de smaak valt bij jullie! 🙂
om 13:21
Een heerlijk recept! Zelfs een gast waarvan ik wist dat ze geen witlof lust heb ik dit voorgezet en die at het met smaak op.
Pas toen ze om het recept vroeg zag ze dat er ook witlof opzat. Ze dacht wel aan peer. Wel een beetje afgeleid door te vragen of ze kon proeven welke kaas ik gebruikt had.
om 14:21
Haha, leuk om te horen dat het gesmaakt heeft Mirte! Afleidings trucjes werken altijd, ik spreek uit ervaring! 😉