Franse zuurkoolschotel

Ben je dol op zuurkool? Dan moet je deze Franse zuurkoolschotel (Elzasser zuurkool) echt eens proberen. Een uitgebreide schotel waarin zuurkool de glansrijke hoofdrol speelt en geserveerd wordt met gekookte aardappels en verschillende soorten vlees. In dit recept gebruik ik casselerrib, zuurkoolspek, rookworst en knakworsten. Een maaltijd voor de echte vleesliefhebber dus.  Soms vervang ik de gekookte aardappels door aardappelpuree, dat vind manlief lekkerder namelijk. Ook serveer ik er graag frisse ananas, mosterd en soms nog extra uitgebakken spekjes bij. Tja, als je dan toch uitpakt…

Dit gerecht is niet moeilijk om te maken, maar heeft wel wat tijd nodig. Daarom maak ik het al een dag van tevoren zodat ik het de volgende dag alleen nog maar hoef op te warmen. Stiekem smaakt het dan nog lekkerder!

Herfstrecepten, Menu, Seizoen, Wereldgerecht, Winterrecepten, Franse recepten, Hoofdgerecht, Vleesrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(5 stemmen)
Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin