Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE
Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Een heerlijk gehaktbrood omwikkeld met plakjes parmaham uit de oven. Serveer met warme mosterdsaus, rosti met spiegelei en een frisse, groene salade.
Ingrediënten
Bereiding
Pel het teentje knoflook. Doe het gehakt in een kom en pers het knoflookteentje erboven uit. Pel het sjalotje en snipper hem fijn. Was de peterselie, dep goed droog en hak fijn. Doe alle ingrediënten, behalve de parmaham, bij het gehakt en kneed met je handen goed door elkaar.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de plakjes parmaham, elkaar iets overlappend, op een snijplank. Vorm met je handen een ovaalvormig gehaktbrood en leg dit op de parmaham. Rol het gehakt voorzichtig in de parmaham en leg het gehaktbrood met de ‘naad’ naar beneden op een ingevet bakblik.
Bak ongeveer 30 tot 40 minuten in de oven totdat het gehakt gaar is. Laat het gehaktbrood iets afkoelen voordat je het aansnijdt.
Restjes gehaktbrood smaken de volgende dag heerlijk op je boterham!
Eet smakelijk!
Wereldgerecht, Thema recepten, Vleesrecepten, Amerikaanse recepten, Mannenvoer, Hoofdgerecht
Verdeel je liefde