Gehaktbrood met parmaham

Gehaktbrood met parmaham

Een heerlijk gehaktbrood omwikkeld met plakjes parmaham uit de oven. Serveer met warme mosterdsaus, rosti met spiegelei en een frisse, groene salade.

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 el ketchup
  • 1 el mosterd
  • handje gehakte peterselie
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ei
  • 30 gram paneermeel
  • zout en peper
  • snufje pili-pili kruiden (pas op, heet!)
  • pakje parmaham

DSC_2357_800x579

Bereiding
Pel het teentje knoflook. Doe het gehakt in een kom en pers het knoflookteentje erboven uit. Pel het sjalotje en snipper hem fijn. Was de peterselie, dep goed droog en hak fijn. Doe alle ingrediënten, behalve de parmaham, bij het gehakt en kneed met je handen goed door elkaar.

DSC_2358_713x600

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de plakjes parmaham, elkaar iets overlappend, op een snijplank. Vorm met je handen een ovaalvormig gehaktbrood en leg dit op de parmaham. Rol het gehakt voorzichtig in de parmaham en leg het gehaktbrood met de ‘naad’ naar beneden op een ingevet bakblik.

DSC_2359_800x536

Bak ongeveer 30 tot 40 minuten in de oven totdat het gehakt gaar is. Laat het gehaktbrood iets afkoelen voordat je het aansnijdt.

Gehaktbrood met parmaham

Restjes gehaktbrood smaken de volgende dag heerlijk op je boterham!

Eet smakelijk!

Amerikaanse recepten, Hoofdgerecht, Mannenvoer, Thema recepten, Vleesrecepten, Wereldgerecht




Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
6 reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin

mytastenld.com

mytastebe.com