Schnitzel Jakarta

Schnitzel Jakarta

Soms als Johan en ik allebei geen zin hebben om te koken en Ella-Marie uit logeren is, bestellen we een schnitzelmenu bij de Schnitzel Koning. Je kunt je schnitzel dan laten beleggen met allerlei toppings naar keuze. Mijn favoriet is de schnitzel met brie, walnoot en honing. Johan bestelt steevast de schnitzel Jakarta: een schnitzel geserveerd met pindasaus, een gebakken spiegeleitje, gefrituurde uitjes, seroendeng en atjar. Heerlijk, maar net zo lekker en makkelijk maak je zelf een schnitzelmenu. Zorg voor een goede schnitzel als basis, dus ga ervoor naar de slager of haal een kipschnitzel bij de poelier. Of je maakt gewoon je eigen schnitzel! Dan is het helemaal feest. Serveer de schnitzel met frietjes en een lekkere salade. 

Hoofdgerecht voor 2 personen

Ingrediënten

  • 2x basisrecept voor kipschnitzel, of kant-en-klaar gekochte schnitzels
  • Vloeibare bakboter om in te bakken
  • Pindasaus, zelfgemaakt of kant-en-klaar
  • Gefrituurde uitjes
  • Seroendeng
  • Atjar tjampoer
  • 2 eieren

Bereiding
Indien je de kipschnitzels zelf maakt: bereid ze volgens dit basisrecept. Kook ondertussen de eieren hard of bak er spiegeleieren van.

Bak de kipschnitzels aan beide kanten goudbruin. Leg de schnitzels op een bord en beleg de bovenkant met pindasaus, gefrituurde uitjes, seroendeng en het ei. Serveer de atjar naast de schnitzel.

Eet smakelijk!

Thema recepten, Mannenvoer, Kiprecepten, Vleesrecepten, Hoofdgerecht

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin