Variatietip! Vervang de helft van de bloemkool door broccoli. Dat geeft een mooi kleurcontrast en smaakt lekker. Of voeg de laatste minuten van de kooktijd wat diepvriesdoperwten toe. Je kunt de spinazie dan weglaten.
Gele curry met kip, bloemkool en krieltjes

Een heerlijk eenpansgerecht met gele curry, kip, bloemkool en krieltjes. Voor de kleur voeg ik op het laatste moment nog een handje spinazie toe aan de curry. Je kunt de krieltjes ook weglaten en de curry serveren met rijst. Je kunt dan meer bloemkool toevoegen. Ik serveer deze gele curry met kip en bloemkool graag met een lepel frisse yoghurt erbij. Zie ook onderstaande variatietip.
Meer lekkere curryrecepten? Deze zijn populair op Keukenliefde:
- Currypannetje met kip en pompoen
- Curry met zomergroenten
- Kerstkliekjes curry
- Thaise viscurry
- Currysoep (Laksa)
Budgetrecepten, Eenpansgerechten, Hoofdgerechten, Kiprecepten, Snelle recepten
om 13:31
Heeerrrlijk!! Mmmmm. Volop genieten
om 12:25
Leuk om te horen dat het in de smaak valt Arie. 🙂
om 13:29
Heb je misschien nog een tip voor een bijgerecht bij deze curry. Ik maak hem zonder krieltjes
om 10:07
Ja hoor, zie de inleiding. 😉 Je kunt hem serveren met rijst maar ook met een gekookte (zoete)aardappel, naan of roti, linzen of quinoa. Net waar je zin in hebt. 🙂
om 09:23
Klinkt lekker. Hoeveel eetlepels gele curry moeten er worden toegevoegd als je kant en klare gele curry gebruikt?
om 10:18
Ik zou dan de omschrijving op de verpakking volgen. Als het er niet bijstaat denk ik aan 1 of 2 eetlepels.
om 11:32
Oké! Bedankt voor de reactie!