Curry met zomergroenten

Een romige curry met zomergroenten. Het leuke van curry is dat je er eindeloos mee kunt variëren. In dit recept gebruik ik sperziebonen, courgette, doperwten, tomaat, spinazie en sla. Maar voel je vrij om andere groente te gebruiken. Bloemkool, broccoli, wortel, peulen, paksoi, alles kan er mag erin. Dit is het ideale gerecht om alle restjes groenten uit de groentelade in te verwerken, maar ook diepvriesgroenten kunnen erin. Ik serveer er graag in bouillon gekookte basmatirijst bij, maar ook noedels, aardappels, pasta of lekker naanbrood smaken er lekker bij. Zie ook onderstaande serveertip.

Currypasta

Currypasta kun je zelf maken, of kant-en-klaar in de winkel kopen. Wat ik kies hangt er vanaf van hoeveel tijd en zin ik heb. Voor deze curry met zomergroenten heb ik kant-en-klare rode currypasta gebruikt en het resultaat was heerlijk. Je kunt ook gele of groene currypasta gebruiken. Gele currypasta is meestal het mildste en rode currypasta het pittigste.

Zomerrecepten, Aziatische recepten, Oosterse recepten, Budgetrecepten, Slanke recepten, Snelle recepten, Vegetarische recepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(24 stemmen)
Eén reactie

Deel je liefde

  1. Stefanie

    Ik denk dat bij dit recept een bindmiddel vergeten is. Bij mij was het waterige soep. Ik heb echter precies gedaan wat er staat.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde