Ingrediënten
- 4 (grote) pannenkoeken van de dag ervoor, dit recept (wraps kan ook)
- 1 ui, fijngesnipperd
- 250 g champignons, in plakken gesneden
- 200 g fijngesneden boerenkool
- Scheut room
- 75 g geraspte (pittige) kaas
- Olie om in te bakken
Onlangs had Johan pannenkoeken gebakken en omdat er behoorlijk wat over waren vroor ik ze in. Een pannenkoek op zijn tijd kan ik wel waarderen, maar nog liever eet ik een gevulde, hartige pannenkoek. Zo maakte ik eerder al pannenkoeken gevuld met spinazie, ricotta en ham. Zó lekker! Het recept vind je hier.
Nu is het tijd voor een variant met boerenkool en champignons. Een heerlijke combi! Dit is een vegetarische variant — je mist het vlees echt niet —, maar wil je toch per se vlees toevoegen, zie dan onderstaande tip. Enjoy!
Bekijk de kookvideo hierboven en ga aan de slag!
Kookvideo's, Seizoensrecepten, Winterrecepten, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Ovenrecepten, Snelle recepten, Vegetarische recepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Liever een variant mét vlees? Bak dan tegelijk met de ui wat spek of stukjes rookworst mee.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verhit een hapjespan met wat olie en fruit de ui glazig en zacht. Voeg de champignons toe en bak op hoog vuur totdat het meeste vocht uit de champignons verdampt is. Voeg de boerenkool toe en bak al roerend totdat deze is geslonken. Breng op smaak met zout en peper uit de molen. Voeg de room toe en laat op middelhoog vuur circa 5 minuten inkoken.
Verdeel 1/4 van het boerenkoolmengsel over een pannenkoek en rol stevig op. Leg in een ingevette ovenschaal. Doe hetzelfde met de overige pannenkoeken en boerenkool. Bestrooi de pannenkoeken met de geraspte kaas.
Bak de pannenkoeken circa 15 tot 20 minuten in de oven, of totdat de kaas is gesmolten en de pannenkoeken goed warm zijn.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
om 17:06
Heb het recept van de wraps met boerenkool en champignons direct maandag uitgeprobeerd. Het smaakte heerlijk , dit ga ik zeker nog een keer eten!?
om 12:54
Lijkt me heerlijk, die pannekoeken met boerenkool! Maar als je 1/8 per pannekoek gebruikt hou je de helft over! Klopt dit wel?
om 13:12
Oeps, dat klopt idd niet Desire! Bedankt voor je opmerking, ik heb het direct aangepast! 🙂
om 16:25
Lijkt me erg lekker. Dit komt van de week nog een keer op tafel! Het lijkt me ook lekker met kruidenroomkaas.