Goddelijke macaronisalade

Goddelijke macaronisalade

Van deze goddelijke macaronisalade kun je nooit genoeg maken!

Ik maak altijd een grote pan vol, zodat we er meerdere dagen van kunnen genieten. Hoe langer hij staat, hoe lekkerder hij wordt! Je kunt hem eten als lunchgerecht, meenemen naar een zomerse picknick, of als bijgerecht serveren tijdens een barbecue.

Ingrediënten

  • 1 zak macaroni
  • Bosje lente-ui, alleen het groene gedeelte, in ringen gesneden
  • Stuk kaas, in kleine blokjes gesneden
  • Paar plakken beenham, in repen gesneden, of beenhamblokjes
  • Grote ui, gepeld en gesnipperd
  • Handje cherrytomaten, in kwarten gesneden
  • Handje pijnboompitten
  • Handje witte rozijnen, geweekt in water of witte wijn
  • Mayonaise
  • Klein bekertje crème fraîche
  • Maggi
  • Augurkenvocht, of witte azijn
  • Zout en peper uit de molen

Bereiding
Zet een grote pan op het vuur en breng aan de kook. Voeg als het water kookt de macaroni toe en roer het goed door zodat het niet aan de bodem gaat plakken. Giet de macaroni af als hij beetgaar is en doe weer terug in de pan. (Ik laat altijd een klein beetje kookvocht in de pan zitten, zodat de macaroni niet aan elkaar gaat plakken en giet er een scheutje olijfolie bij.)

Verhit ondertussen een koekenpan met wat olie en fruit de ui zachtjes aan in wat olijfolie. Bak de laatste minuut de tomaten mee. (Als je niet van warme tomaten houdt, kun je ze ook op het laatst pas aan de macaroni toevoegen, zonder ze te verwarmen.)

DSC_3124_800x536

Laat de tomaten iets zachter worden en zet het vuur uit. Voeg alle overige ingrediënten toe aan de macaroni en meng door elkaar.

DSC_3129_800x536

DSC_3132_800x536

DSC_3134_800x536

Breng de macaronisalade smeuïg met mayonaise en crème fraîche en breng op smaak met augurkenvocht, maggi, zout en peper.

Goddelijke macaronisalade

Eet de macaronisalade lauwwarm, bewaar hem daarna afgedekt in de koelkast. Als je de salade de volgende dag koud eet, breng hem dan, indien nodig, opnieuw op smaak met de ingrediënten voor de saus.

Eet smakelijk!

Tip

Ik maak de macaronisalade altijd met ingrediënten die op dat moment in onze koelkast liggen. Hij smaakt dus steeds weer anders. Zo kun je bijvoorbeeld ook hardgekookte eieren, fijngehakte augurken, uitgebakken spekjes, blokjes smac (zo’n blikje van Unox), of zachte geitenkaas toevoegen. Experimenteer er rustig op los en geef er je eigen verrukkelijke draai aan!

Campingrecepten, Hoofdgerecht, Pastarecepten, Picknick, Salades, Thema recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
31 reacties

Verdeel je liefde

  1. Kel25ly

    Heerlijk! Gemaakt op de camping in kroatie.

  2. Larissa

    Van de week gemaakt. Echt een schaal vol, dus vanavond voor de derde keer er van eten 🙈😋.
    In plaats van blokjes kaas heb ik wat verschillende (vers) geraspte kazen gebruikt: peccorino, parmezaan, gruyère. Had ik nog restjes van in huis. Door de kaas door de nog warme macaroni te mengen, krijg je een heerlijke samensmelting. Wij likken ons vingers er nog steeds bij af!
    Oh, ik heb volkoren macaroni gebruikt (ivm buikproblemen). Normaal vind ik volkoren macaroni stugger dan witte, in deze salade is dat verschil er niet 😃
    Dank voor weer een heerlijk en geslaagd recept dat goed te volgen is. Met een ‘lukt altijd’ garantie, kun je wel zeggen!

    1. Bedankt voor je leuke reactie Larissa. Goed om te horen dat je er een eigen draai aan geeft en dat het heeft gesmaakt. 🙂

  3. Thea Lubbers

    Mijn dochter lust geen mayonaise. Ik heb hem gemaakt met een yoghurt/tuinkruiden dressing. Heerlijk, lekker fris.

  4. Cocx Mj Kunen

    Wat een verrukkelijk recept, woon in zuid spanje en dit kun je enkele keren per week maken, ik neem altijd even een bakje mee als ik aan de zee zit. Heerlijk dank je.

    1. Leuk om te horen! 🙂

  5. Fennie

    Ik werk in de gezondheidszorg en aangezien ik veel late diensten heb heb ik al tig keren deze heerlijke salade gemaakt. Ik laat wel dingetjes weg zoals rozijnen en tomaten want daar kan ik niet tegen. Maar desondanks is hij HEERLIJK!!!!!!!! Echt aan te bevelen. Dank voor die heerlijke recept.

    1. Superleuk om te horen Fennie! Bedankt voor je leuke reactie! 🙂

  6. Evelien

    Wij eten Glutenvrij, vanwege Coeliakie zoon, waardoor Maggi als smaakmaker niet mogelijk is. Heb je hier een alternatief voor, want alleen weglaten lijkt mij geen optie.
    Alvast bedankt

    1. Hoi Evelien, ja hoor gewoon weglaten en op smaak brengen met zout en peper kan ook. In de zomer kun je natuurlijk ook versgehakt maggiekruid toevoegen… Dit geeft een uniek aroma en smaak.

  7. Trudy nijenhuis

    Echt goddelijk deze koude pastasalade. Ga het zeker vaker maken!

    1. Leuk om te horen Trudy! 🙂

  8. Hanneke

    Zometeen lekker op de fiets naar het strand met deze zalige pastasalade, stokbrood en rosé :-))

    1. O heerlijk Hanneke, geniet ervan! Fijne avond! 🙂

  9. Fennie

    Vandaag voor het eerst gemaakt om mee te nemen in mijn late dienst. En aangezien het zo warm is leek me dit wel heerlijk. Ik heb het natuurlijk al geproefd en het is heerlijk. De naam “Goddelijk”is hier echt van toepassing. Dank je wel voor het recept.

    1. Leuk om te horen dat hij je zo goed gesmaakt heeft Fennie! 🙂

  10. Mirte

    De foto zag er niet echt aantrekkelijk uit, maar door de titel: ‘Goddelijke macaronisalade’ toch gisterenochtend eens gemaakt. En hij smaakte inderdaad goddelijk 😉

    1. O wat leuk Mirte! De foto moet ik binnenkort idd echt eens opnieuw maken.

  11. Lian

    Deze ga ik zeker binnenkort maken…..dankjewel ?

  12. helga van berlo

    Hoi Annemiek,

    Ik heb dit recept 1 1/2 jaar geleden voor t laatst gemaakt voor bij een BBQ (shame on me dat ik t niet vaker maak;-) ) Iedereen vond hem te gek en er is me nu gevraagd hem weer te maken. Ik meen me echter te herinneren dat er toen mosterd in het sausje zat, heb je het recept misschien aangepast of vergis ik me?

    grt Helga

    1. Haha, betrapt! Ik heb het recept wat vereenvoudigd. 🙂 Mosterd kun je inderdaad toevoegen.

  13. marion

    Ik vroeg me af hoe groot je handen zijn, ivm “handvol tomaten”, totdat ik de foto’s zag. Lol

    1. In deze salade komt het niet zo nauw met hoeveelheden Marion. 🙂 Gebruik — net als ik —gewoon wat je nog hebt liggen, of doe het op gevoel. Je zult zien: het smaakt altijd! 🙂

  14. hallo,
    deze ziet er heerlijk uit en het is een leuke tip om eens iets anders te maken dan boterhammen voor onder de middag.

  15. Hallo
    Ik zie zoveel lekkere recepten staan die ik graag een keer wil maken.
    Maar kan ik die recepten ook op slaan in een favorieten map zo dat ik ze makkelijk terug kan vinden als ik ze maken wil ?? graag hoor ik of dat kan.

    Groten Willemina

    1. Hoi Willemina, op dit moment is het inderdaad nog niet mogelijk om recepten op keukenliefde te bewaren. Wel staat het als toekomstig punt op onze to do list, dus heb nog even geduld… 😉

      1. Linda

        Hoi keukenliefde,
        Uhhh, kan nog steeds geen recepten opslaan ofwel? Maak altijd screenshot van de recepten, maar een favoreitenmAp zou idd fijn zijn. Is de to do lijst nog lang of heb ik iets gemist.
        Gr, linda
        Ps bedankt voor alle lekkere recepten

        1. Astrid

          Kopiëren naar een tekstbestand en dan opslaan. 🙂

  16. ceestim

    ik had nog asperges over, heerlijk in stukjes erdoor geroerd

    1. Dat zal zeker lekker smaken!

Follow on Bloglovin mytastenld.com mytastebe.com