Griekse kipspiesjes

Nu we langzaam richting de zomer gaan krijg ik weer meer zin in lichtere gerechten die — als het even kan — snel op tafel staan. Vooral op doordeweekse dagen als dochterlief ‘s avonds voetbaltraining heeft, moet er op tijd gegeten worden en bij voorkeur niet te zwaar. Een van de gerechten die ik dan graag maak zijn deze Griekse kipspiesjes geserveerd met Griekse salade en zelfgemaakte ovenfrietjes. Door de kip te marineren in yoghurt wordt hij heerlijk mals, ook na het grillen! Ook maak ik een lekkere yoghurtdip met munt en knoflook om erbij te serveren. Als je de kip ‘s ochtends of al een dag van tevoren marineert dan zet je dit alles binnen 30 minuten op tafel!

Voor de yoghurt gebruik ik FAGE (je spreekt het uit als FAH-YEH!) Total Greek Yoghurt 5%. Deze Griekse yoghurt wordt op natuurlijke wijze gemaakt (volgens een oud familierecept daterend uit 1926) van koemelk en levende actieve yoghurtculturen en vervolgens geperst. Zo ontstaat een uniek dikke, romige en heerlijke yoghurt! FAGE Total Greek Yoghurt is heel gezond en heeft een Nutri-Score A op de verpakking staan. Via dit voedselkeuze logo zie je in één oogopslag hoe gezond een product is. Score A is voor producten met de gezondste samenstelling en heeft een groene kleur. Een hele gezonde keuze! FAGE Total Greek Yoghurt is verkrijgbaar als FAGE Total 5% en FAGE Total 0%. In dit recept gebruik ik de FAGE Total 5% omdat die net iets voller van smaak is. En daar houd ik van. 🙂 

Wereldgerecht, Kiprecepten, Griekse recepten, Hoofdgerecht

Ingrediënten

Griekse kipspiesjes

  • 300 g kipfilet, in blokjes gesneden
  • 1 flinke el FAGE Total 5%*
  • 1 el citroensap
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl olijfolie
  • 4 satéprikkers

*Verkrijgbaar bij AH

Yoghurtdip

  • 3 el FAGE Total 5%
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • Handje muntblaadjes, fijngehakt
  • 1 tl extra vierge olijfolie

Salade

  • 1/2 komkommer, in blokjes gesneden
  • 125 g cherrytomaten, gehalveerd
  • 1/3 rode ui, in ringen
  • 1/2 groene paprika, in blokjes gesneden
  • 50 g kalamata olijven
  • 100 g feta, in blokjes gesneden of grof verkruimeld
  • 2 tl gedroogde oregano
  • Extra vierge olijfolie
  • Witte balsamicoazijn

Ovenfrietjes

 

 

 

Voor een koolhydraatarme maaltijd kun je de ovenfrietjes ook achterwege laten en wat meer kip en salade serveren.

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten voor de kipspiesjes in een kom en breng goed op smaak met zout en peper uit de molen. Roer goed door elkaar en dek af. Zet minimaal 30 minuten tot maximaal 24 uur in de koelkast om te marineren (hoe langer, hoe malser de kip!).
  2. Maak de ovenfrietjes volgens dit recept.
  3. Rijg de kip aan 4 satéprikkers, 2 spiesjes per persoon. Grill de kipspiesjes goudbruin en gaar in een — licht met olie ingevette — grillpan, of bak ze in een koekenpan met een beetje olie.
  4. Roer de ingrediënten voor de yoghurtdip door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Doe de ingrediënten voor de salade in een kom en hussel om met een scheut extra vierge olijfolie en een klein scheutje balsamicoazijn. Breng op smaak met zout en peper uit de molen.

Griekse kipspiesjes

Griekse kipspiesjes

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met FAGE Total Greek Yoghurt.

Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE

Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel nu!

(7 stemmen)
Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin