Griekse pasta met venkel, tonijn en feta

Griekse pasta met venkel, tonijn en feta

Niet te geloven dat ik nog niet eerder een recept met je deelde voor risoni. Het is makkelijk en lekker! Risoni (ook wel orzo genoemd) is een rijstvormige pasta die in Griekenland vaak als bijgerecht wordt geserveerd in tomatensaus. Het is snel klaar en je kunt er alle kanten mee op.

Ik serveer de Griekse pasta als hoofdgerecht in een lekkere tomatensaus met venkel en tonijn. Mmmm… Ik heb de smaak te pakken, dus de komende tijd ga ik nog meer experimenteren met risoni… Heb jij trouwens een favoriet risonirecept? Laat het me weten, ik ben superbenieuwd! 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

  • 300 g risoni
  • 1 ui, gepeld en fijngehakt
  • 1 teen knoflook, gepeld en fijngehakt
  • 1 venkelknol, harde knolaanzet verwijderd, gehalveerd en fijngesneden
  • 300 g tomatensaus (ik gebruikte GRK Griekse tomatensaus, verkrijgbaar bij de Jumbo, die is erg lekker!)
  • 1 blikje tonijn op olie
  • Verse basilicum en peterselie, fijngehakt
  • 150 g feta
  • Handje olijven, in plakjes gesneden
  • Olijfolie om in te bakken

Bereiding
Verhit een hapjespan met wat olie en fruit de ui, venkel en knoflook op laag vuur totdat ze zacht, maar niet gekleurd zijn. Voeg de tomatensaus toe en warm goed door.

Kook ondertussen de risoni gaar volgens de omschrijving op het pak. Giet de risoni af en voeg samen met de tonijn, de olie uit het blikje en de kruiden toe aan de tomatensaus. Roer goed door en zet het vuur uit.

Schep de risoni op borden en verdeel over elk bord wat verkruimelde feta en olijven.

Eet smakelijk!

Griekse recepten, Hoofdgerecht, Pastarecepten, Snel, Visrecepten, Wereldgerecht

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com mytastebe.com