Groenterolletjes in pancetta uit de oven

Deze kleurrijke groenterolletjes met haricots verts en paprika zijn een heerlijk bijgerecht om te serveren tijdens een diner. Door de verschillende kleuren paprika krijgt dit gerecht een feestelijk tintje.

Je kunt deze groenterolletjes prima van tevoren maken. Vlak voordat je aan tafel gaat hoef je ze alleen nog even af te bakken in de oven! 

Thema recepten, Menu, Kerstrecepten, Groenten, Bijgerecht

Ingrediënten

Onderstaande ingrediënten zijn voor ongeveer 15 groenterolletjes (afhankelijk van het aantal plakjes pancetta)

  • 250 g haricots verts
  • 3 paprika’s (rood, groen, oranje of geel)
  • 200 g pancetta in plakken

Verder nodig

  • Vel bakpapier

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.

Was de haricots verts en snijd de puntige uiteinden eraf. Zet een pan met water op en breng aan de kook. Voeg de haricots verts toe en kook 4 minuten. Giet af en spoel af met koud water. Laat goed uitlekken.

Snijd de paprika’s in lange, smalle repen.

Leg een plakje pancetta op een snijplank en rol daar wat haricots verts en drie kleuren paprika in. Leg de groenterolletjes op het bakblik.

Bak de groenterolletjes circa 10 tot 12 minuten in het midden van de oven, of tot de pancetta goudbruin en krokant is.

Groenterolletjes in pancetta uit de oven

Groenterolletjes in pancetta uit de oven

Groenterolletjes in pancetta uit de oven

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin