Hollandse appeltaart

Bij het aanbreken van de herfst is er altijd één recept dat bovenaan mijn lijstje staat om te maken en dat is een Hollandse appeltaart. Als appel gebruik ik het liefst de Goudreinet, die wordt lekker zacht tijdens het bakken en heeft een friszure smaak waardoor de vulling niet te zoet wordt. Dit recept bevat een royale portie deeg. Hierdoor zul je niet tegen het probleem aanlopen dat je te weinig deeg overhoudt voor de bovenkant. Het deeg dat overblijft kun je gebruiken voor een mini-appeltaartje of geef aan je kinderen om iets leuks van te freubelen. Zo is iedereen blij!

Herfstrecepten, Seizoensrecepten, Wereldgerechten, Hollandse recepten, Zoete recepten, Gebakrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(32 stemmen)
2 reacties

Deel je liefde

  1. Manon

    Ik verkruimel in het hakbakje van de staafmixer bastonjekoekjes of zoals dit weekend een grote hand pepernoten. Die strooi ik over de bodem om het appelvocht op te vangen en om de specifieke mama smaak aan de appels toe te voegen. Ook vul ik de appeltaart met appels in de vorm van een berg die boven het bakblik uit komt. Zodra de appels slinken in mijn appeltaart precies ‘recht’ bovenop als hij uit de oven komt.

    1. Goede tip Manon van die Bastognekoeken en pepernoten. De berg appels is ook handig alleen wel lastig als je ze wilt afdekken met reepjes deeg…?

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde