Hollandse appeltaart

Bij het aanbreken van de herfst is er altijd één recept dat bovenaan mijn lijstje staat om te maken en dat is een Hollandse appeltaart. Als appel gebruik ik het liefst de Goudreinet, die wordt lekker zacht tijdens het bakken en heeft een friszure smaak waardoor de vulling niet te zoet wordt. Dit recept bevat een royale portie deeg. Hierdoor zul je niet tegen het probleem aanlopen dat je te weinig deeg overhoudt voor de bovenkant. Het deeg dat overblijft kun je gebruiken voor een mini-appeltaartje of geef aan je kinderen om iets leuks van te freubelen. Zo is iedereen blij!

Wereldgerecht, Seizoen, Hollandse recepten, Gebak, Herfstrecepten, Zoet

Ons nieuwe kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN is een bundel van al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Bestel hem hier!

(13 stemmen)
2 reacties

Verdeel je liefde

  1. Manon

    Ik verkruimel in het hakbakje van de staafmixer bastonjekoekjes of zoals dit weekend een grote hand pepernoten. Die strooi ik over de bodem om het appelvocht op te vangen en om de specifieke mama smaak aan de appels toe te voegen. Ook vul ik de appeltaart met appels in de vorm van een berg die boven het bakblik uit komt. Zodra de appels slinken in mijn appeltaart precies ‘recht’ bovenop als hij uit de oven komt.

    1. Goede tip Manon van die Bastognekoeken en pepernoten. De berg appels is ook handig alleen wel lastig als je ze wilt afdekken met reepjes deeg…?

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin