Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappels, geschild en gehalveerd
  • 1 kg hutspotgroenten (gesneden wortels en uien)
  • 40 g ongezouten roomboter
  • Paar takjes platte peterselie, fijngehakt
  • 1 pittige rookworst (bijv. van de Hema), in plakjes gesneden
  • 1 à 2 tl sambal manis
  • 2 el zoete chilisaus

Bereiding

Doe de aardappels en de hutspotgroenten in een ruime kookpan en voeg zoveel water toe tot ze net onderstaan. Voeg een snuf zout toe en breng aan de kook. Kook circa 25 minuten of tot de aardappels en groenten zacht zijn.

Giet de aardappels en groenten af (vang een kopje van het kookvocht op) en zet de pan terug op laag vuur. Voeg de boter toe en stamp de aardappels en groenten fijn. Maak de stamppot indien gewenst iets smeuïger met het opgevangen kookvocht. Roer de peterselie door de stamppot en breng indien nodig verder op smaak met zout en peper uit de molen.

Verhit een koekenpan met een scheutje olie en bak plakjes de rookworst aan beide kanten goudbruin in de koekenpan. Voeg de sambal, chilisaus en een scheutje water toe en bak kort verder tot het vocht als een stroperige saus aan de rookworst plakt.

Serveer de hutspot met de gebakken rookworst.

Hutspot met pittige rookworst

Hutspot met pittige rookworst

Eén reactie

Verdeel je liefde

  1. Nicolet

    Eenvoudig idee, maar ík was er niet opgekomen! Klinkt lekker, ga er mijn eigen variatie binnenkort op loslaten.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin