Ingelegde pepers in zoetzuur

Zelf pepers inmaken in zoetzuur is helemaal niet moeilijk, maar wel superlekker. Deze ingelegde pepers smaken heerlijk bij bijvoorbeeld zelfgemaakte kipkebab, of bovenop de loaded nachos!

Note: voor dit recept hergebruikte ik het inmaakvocht van een eerder gemaakte pot ingemaakte courgettes. Yes, dat kan! ? Toen de courgettes op waren vond ik het zonde om het inmaakvocht weg te gooien en na wat speurwerk op internet kwam ik erachter dat je het vocht prima kunt hergebruiken. Voor het geval je geen pot met inmaakvocht over hebt, geef ik je hieronder het volledige recept. Het meeste werk is het steriliseren van de potten, want zoetzuur maken is kinderlijk eenvoudig. Dit basis zoetzuur kun je ook gebruiken om andere groenten in te maken. 

Basisrecepten, Hartige keuken, Groenten, Bijgerecht

Ons nieuwe kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN is een bundel van al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Bestel hem hier!

(2 stemmen)
Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin