Ingelegde pepers in zoetzuur

Zelf pepers inmaken in zoetzuur is helemaal niet moeilijk, maar wel superlekker. Deze ingelegde pepers smaken heerlijk bij bijvoorbeeld zelfgemaakte kipkebab, of bovenop de loaded nachos!

Note: voor dit recept hergebruikte ik het inmaakvocht van een eerder gemaakte pot ingemaakte courgettes. Yes, dat kan! ? Toen de courgettes op waren vond ik het zonde om het inmaakvocht weg te gooien en na wat speurwerk op internet kwam ik erachter dat je het vocht prima kunt hergebruiken. Voor het geval je geen pot met inmaakvocht over hebt, geef ik je hieronder het volledige recept. Het meeste werk is het steriliseren van de potten, want zoetzuur maken is kinderlijk eenvoudig. Dit basis zoetzuur kun je ook gebruiken om andere groenten in te maken. 

Basisrecepten, Hartige keuken, Bijgerecht, Groenten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(3 stemmen)
Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin