Tip! Na 2 tot 3 weken zijn de pepers pas echt goed op smaak. Probeer dus even geduld te hebben voordat je gaat proeven! ? De potjes zijn zeker 6 maanden houdbaar.
Ingelegde pepers in zoetzuur

Zelf pepers inmaken in zoetzuur is helemaal niet moeilijk, maar wel superlekker. Deze ingelegde pepers smaken heerlijk bij bijvoorbeeld zelfgemaakte kipkebab, of bovenop de loaded nachos!
Note: voor dit recept hergebruikte ik het inmaakvocht van een eerder gemaakte pot ingemaakte courgettes. Yes, dat kan! ? Toen de courgettes op waren vond ik het zonde om het inmaakvocht weg te gooien en na wat speurwerk op internet kwam ik erachter dat je het vocht prima kunt hergebruiken. Voor het geval je geen pot met inmaakvocht over hebt, geef ik je hieronder het volledige recept. Het meeste werk is het steriliseren van de potten, want zoetzuur maken is kinderlijk eenvoudig. Dit basis zoetzuur kun je ook gebruiken om andere groenten in te maken.
Basisrecepten, Hartige keuken, Bijgerechten, Groente recepten
om 01:06
Kan je als je in aantocht gebruikt dat koken ervan overslaan?