Kaasvlinders met pesto

Op zoek naar een hartige en warme snack om als borrel-, of verjaardagshapje te serveren? Deze kaasvlinders met pesto zijn verslavend lekker! Serveer ze lauwwarm, dan zijn ze het allerlekkerst.

Om het jezelf gemakkelijk te maken kun je ze van tevoren maken en invriezen om op een later moment te serveren. Zie onderstaande tip!

Menu, Voor bij de borrel

Ingrediënten

  • 1 rol vers bladerdeeg, of 6 plakjes roomboterbladerdeeg
  • 3 el pesto, kant-en-klaar of zelfgemaakt (bijv. deze pesto of deze andijviepesto)
  • 100 g belegen Goudse kaas, geraspt
  • 30 g ongezouten roomboter, gesmolten

Verder nodig

  • Bakpapier
  • Kwastje om te bestrijken

Tip! Heb je kaasvlinders over en wil je ze bewaren voor een andere keer? Laat ze volledig afkoelen en bewaar ze in een diepvrieszak in de vriezer. Warm de kaasvlinders rechtstreeks uit de vriezer opnieuw op in een voorverwarmde oven op 180 graden, circa 15 tot 20 minuten.

Bereiding

Rol het bladerdeeg uit tot een langwerpige lap. Besmeer met pesto en bestrooi met de geraspte kaas. Rol vanaf beide lange kanten zo strak mogelijk op tot halverwege, zodat beide rollen strak tegen elkaar aanliggen.

Wikkel de bladerdeegrol zo strak mogelijk in vershoudfolie en leg 20 minuten in de vriezer — zo kun je hem straks beter in plakken snijden.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.

Haal de rol uit de vriezer en verwijder het folie. Bestrijk de boven- en zijkanten van de rol rondom met de gesmolten roomboter. Snijd de rol in plakken van ongeveer 1,5 cm dik en leg ze op het bakblik.

Bak ze 15 minuten in het midden van de oven, of tot ze goudbruin zijn. Serveer ze bij voorkeur lauwwarm, dan zijn ze het allerlekkerst!

Kaasvlinders met pesto

Kaasvlinders met pesto

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin