Andijviepesto met oude kaas

Ik ben dol op pesto. Vooral in de zomer als ik verse basilicum uit eigen tuin tot mijn beschikking heb maak ik het graag. Verse, zelfgemaakte pesto smaakt heel anders dan gekochte pesto uit een potje. Zachter, romiger, lekkerder! Omdat de basilicumplantjes in onze tuin nog te klein waren om te plukken maakte ik een variant met andijvie. Die was namelijk wel klaar om geoogst te worden! Dankzij onze walnotenboom heb ik volop beschikking over walnoten dus die gebruik ik in plaats van pijnboompitten. En in plaats van Parmezaan gebruik ik oude kaas, want die ligt nog in de koelkast. Het resultaat is een verrassende en heerlijke pesto!

Je kunt deze pesto op dezelfde manier gebruiken als waarvoor je ook de klassieke pesto gebruikt. De mogelijkheden zijn oneindig!

Basisrecepten, Seizoen, Wereldgerecht, Hartige keuken, Italiaanse recepten, Zomerrecepten

Ons nieuwe kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN is een bundel van al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Bestel hem hier!

(0 stemmen)
Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin