Andijviepesto met oude kaas

Ik ben dol op pesto. Vooral in de zomer als ik verse basilicum uit eigen tuin tot mijn beschikking heb maak ik het graag. Verse, zelfgemaakte pesto smaakt heel anders dan gekochte pesto uit een potje. Zachter, romiger, lekkerder! Omdat de basilicumplantjes in onze tuin nog te klein waren om te plukken maakte ik een variant met andijvie. Die was namelijk wel klaar om geoogst te worden! Dankzij onze walnotenboom heb ik volop beschikking over walnoten dus die gebruik ik in plaats van pijnboompitten. En in plaats van Parmezaan gebruik ik oude kaas, want die ligt nog in de koelkast. Het resultaat is een verrassende en heerlijke pesto!

Je kunt deze pesto op dezelfde manier gebruiken als waarvoor je ook de klassieke pesto gebruikt. De mogelijkheden zijn oneindig!

Basisrecepten, Hartige keuken, Seizoensrecepten, Wereldgerechten, Zomerrecepten, Italiaanse recepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(0 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde