Andijviepesto met oude kaas

Ik ben dol op pesto. Vooral in de zomer als ik verse basilicum uit eigen tuin tot mijn beschikking heb maak ik het graag. Verse, zelfgemaakte pesto smaakt heel anders dan gekochte pesto uit een potje. Zachter, romiger, lekkerder! Omdat de basilicumplantjes in onze tuin nog te klein waren om te plukken maakte ik een variant met andijvie. Die was namelijk wel klaar om geoogst te worden! Dankzij onze walnotenboom heb ik volop beschikking over walnoten dus die gebruik ik in plaats van pijnboompitten. En in plaats van Parmezaan gebruik ik oude kaas, want die ligt nog in de koelkast. Het resultaat is een verrassende en heerlijke pesto!

Je kunt deze pesto op dezelfde manier gebruiken als waarvoor je ook de klassieke pesto gebruikt. De mogelijkheden zijn oneindig!

Basisrecepten, Seizoen, Wereldgerecht, Hartige keuken, Italiaanse recepten, Zomerrecepten

Ingrediënten

  • 150 g andijvie, schoongemaakt en drooggedept
  • 1 teen knoflook, gepeld
  • 45 g walnoten
  • 50 g oude kaas, geraspt
  • 100 ml zonnebloemolie of koolzaadolie

Verder nodig

  • Keukenmachine met hakmes

Bereiding

Doe alle ingrediënten in de keukenmachine maal fijn tot een gladde en smeuïge pesto. Voeg indien nodig wat extra olie toe om de pesto smeuïger te maken. Breng op smaak met zout en peper uit de molen.

Bewaar de pesto in een goed afgesloten pot in de koelkast.

Andijviepesto met oude kaas

 

 

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin