Kersen kokos cake

De Hollandse kersen zijn er weer! Als geboren en getogen Betuwenaar gaat er voor mij niks boven de Betuwse kers; stevig, sappig en lekker zoet! Heerlijk om zo van te snoepen, of verwerk ze in deze tropische kersencake met kokos en een vleugje rum. Verrukkelijk!

Met een kersenontpitter ontpit je verse kersen in een handomdraai, dus geen excuus om die smakeloze dingen uit zo’n potje te gebruiken. Het verschil proef je!

Wereldgerecht, Seizoen, Gebak, Lenterecepten, Zomerrecepten, Zoet

Reserveer hier ons nieuwe kookboek FAMILIEGERECHTEN

Medio september komt ons nieuwe kookboek FAMILIEGERECHTEN uit! Reserveer hem nu en hij valt straks als een van de eerste bij jou op de deurmat! 

Bestel nu!

(2 stemmen)
6 reacties

Verdeel je liefde

  1. Juul

    Doe je uiteindelijk beide mengsels bij elkaar? ?

    1. Dat klopt, je spatelt het bloemmengsel luchtig door het botermengsel.

      1. Willeke

        Ik wil deze cake zeker een keer gaan maken. Maar een vraagje over de kokos, is dit verse kokos, of gedroogde uit zo. ‘n zakje?

        1. Ik gebruikte gedroogde kokosrasp uit een zakje.

    2. Marie-Antoinette

      Ik heb nog amarenakersen, ik denk dat ik die ga gebruiken, zal toch ook lekker zijn ? straks als de aanvoer van kersen weer optimaal is, maak ik weer nieuwe, dank voor je recept !

      1. Hoi Marie-Antoinette, het kan zijn dat de cake dan misschien iets te zoet wordt, maar je kunt het zeker proberen! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin