Kerstbrood wentelteefjes

Ik ben dol op goed kerstbrood gevuld met rozijnen, noten en spijs, maar toch blijft er hier altijd een stukje over. Dat is hét moment om er wentelteefjes van te bakken! Garneer met vers fruit voor een extra lekker en feestelijk accent. 

Seizoen, Menu, Thema recepten, Kerstrecepten, Winterrecepten, Ontbijt, Dessert, Lunch, Zoet

Ingrediënten

  • Restje kerststol of kerstbrood, in plakken
  • Scheut melk (hoeveelheid hangt af van hoeveelheid brood, moet genoeg zijn om al het brood in te weken)
  • Ei(eren), ongeveer 1 ei per 250 ml melk
  • Snuf kaneelpoeder (op gevoel)
  • Snuf (vanille)suiker (op gevoel)
  • Boter om in te bakken

Optioneel om erbij te serveren

  • Vers fruit
  • Poedersuiker om te bestrooien

 

Bereiding

  1. Verhit een koekenpan met wat boter.
  2. Klop de melk los met het ei, de kaneelpoeder en suiker.
  3. Dompel het kerstbrood één voor één in het melkmengsel en houd een paar tellen naar beneden zodat het brood het mengsel een beetje opzuigt, maar nog wel stevig blijft. Laat het brood een paar tellen boven de kom uitlekken.
  4. Leg het brood in de koekenpan. Doe hetzelfde met het andere brood. Bak het brood op middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin.
  5. Lekker om te serveren met wat vers fruit en te bestrooien met poedersuiker.

Kerstbrood wentelteefjes

Kerstbrood wentelteefjes

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin