KeukenLiefde kookt in Winfrieds Woonkamer

KeukenLiefde kookt in Winfrieds Woonkamer

Samen met mijn man Johan was ik vorige week donderdag te gast in Winfrieds Woonkamer, een oergezellig programma op Radio 6 Soul & Jazz gepresenteerd door Winfried Baijens. Van maandag tot en met donderdag tussen 19.00 en 22.00 uur kun je genieten van samen koken, eten en lekkere platen draaien.

Tussen 19.00 en 20.00 uur kookt er iemand tijdens de uitzending een heerlijk gerecht; en als luisteraar word je uitgenodigd om thuis gezellig mee te koken (en als je zin hebt, schuif dan tafels en stoelen aan de kant, trap je schoenen in de hoek en dans tussendoor vrolijk in het rond). Donderdag was het onze beurt om de heer en dames van het radioprogramma iets lekkers voor te schotelen.

We kookten de sashimibowl met viooltjes. Een troostrijk comfortfoodgerecht van sushi en sashimi uit één kom! Voor de fleurigheid voeg ik graag viooltjes toe, die je gewoon plukt uit eigen tuin. Het leuke aan dit gerecht is dat je er eindeloos mee kunt variëren: rauwe, gerookte of gekookte vis, avocado, komkommer, wortel, radijs of geblanceerde sugar snaps, met sushi-rijst of quinoa, alles smaakt!

Sashimi bowl met viooltjes

Zo ontdekte ik in de supermarkt een potje met Japanse wasabinootjes (pinda’s bedekt met een krokant en pittig wasabikorstje). Ik sloot m’n ogen even en droomde ervan hoe lekker het zou zijn om de nootjes over de sashimibowl te verkruimelen. Die wasabinootjes moesten dus ook mee naar Winfrieds Woonkamer. En omdat kiezen niet mijn allersterkste punt is, nam ik niet alleen sushirijst mee maar ook quinoa, en wilde ik niet alleen rauwe vis serveren maar ook subtiel met de gasbrander gegaarde vis. Met andere woorden, of je nu wel of niet kunt kiezen, met deze sashimibowl kun je alle kanten op!

Wij reisden af naar Hilversum. En ik vertel het niet graag, maar heel, heel soms ben ik een heel, heel verschrikkelijke chaoot. Daarom was ik zo ontzettend dankbaar dat mijn man meeging – want hij deed waar ik waarschijnlijk onder hoge radiodruk niet meer aan gedacht zou hebben: de gasten voorzien van bestek (dat eet wel zo fijn), de wijnglazen uitdelen én – niet geheel onbelangrijk – ze ook echt vullen met wijn (die heerlijke vis moet tenslotte zwemmen).

Terwijl mijn man voor gastheer speelde, deed ik ondertussen in trance mijn eigen ding: er neuriënd op los hakken en alles versnijden wat los en vast zat. Hoewel de avocadopitten ons om de koptelefoons vlogen, verliep ons optreden gelukkig gesmeerd. De aanvankelijk vergeten quinoa kreeg iedereen alsnog opgeschept, en de bij thuiskomst nog onaangeroerde wasabinootjes had niemand gemist. Al met al was het een geslaagd radiodebuut waar we erg van genoten hebben!

Je kunt het hele radioprogramma terugluisteren of een kort videofragment bekijken waarin we de sterren van de studiohemel koken …

KeukenLiefde kookt in Winfrieds Woonkamer

K♥L ontdekt ...

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

2 reacties

Deel je liefde

  1. Joost

    KeukenLove is in the air!

    Zo’n lekker gerecht vraagt om lekkere muziek. Top gedaan!

    1. Hahaha, thanks broertje!!

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde