Een kijkje in de keuken week 9-2020

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #kokenmetkeukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Dinsdag

Het is carnavalsvakantie en Ella-Marie is gezellig thuis. Ik moet wel gewoon werken, dus Ella zal zichzelf een beetje moeten vermaken deze week. Vrijdag gaat ze met haar tante, neefje en oma een weekendje naar Center Parcs, dus dat is een leuk vooruitzicht!

’s Avonds eten we een simpel pastaatje met spinazieroomsaus en gerookte zalm. Voor de spinazieroomsaus fruit ik eerst een uitje, knoflook en chilivlokkenzacht in wat olie en dan voeg ik spinazie met Boursin uit de vriezer toe. Ondertussen wat pasta koken en trostomaatjes poffen in de oven. Als de spinazie ontdooid is de zalm erdoor roeren. Pasta door de spinaziesaus roeren en lekker opscheppen. Oh, ik strooide ook nog wat Parmezaan over de pasta. Uiteraard. 🙂

Woensdag

Op verzoek van Ella-Marie eten we ’s avonds een salade met geitenkaas. Als basis wat sla, aangevuld met geraspte wortel en appel, witlof, uitgebakken spek, walnoten en tomaat. Erbovenop wat brood belegd met geitenkaas en tijm dat kort geroosterd is in de oven. Een dressing van olijfolie, vrijgekomen appelvocht van de appelrasp en honing. Ongeveer dit recept.

Een kijkje in de keuken week 9-2020

Donderdag

Vanavond staat er een plaattaart op het menu met kipgehakt. Een soort kapsalon, maar dan met pizzadeeg in plaats van friet. 🙂

Vrijdag

Johan is vandaag vrij. Halverwege de ochtend vertrekt Ella-Marie met haar tantje, neefje en oma naar de Limburgse Peel voor een weekendje Center Parcs. ’s Middags rijden Johan en ik samen naar de Avri om wat snoeiafval weg te brengen en daarna halen we meteen wat hout op om het houthok bij te vullen.

Wanneer gaat het eindelijk eens ophouden met regenen?! Onze tuin is een grote moddelpoel!

Lunchtijd!

Een kijkje in de keuken week 9-2020

’s Avonds eten we tomatenrisotto.

Zaterdag

In de ochtend maak ik nog een paar nieuwe recepten voor KL.

Een kijkje in de keuken week 9-2020

’s Middags gaan Johan en ik keukens kijken om wat inspiratie op te doen. Een kookeiland vind ik nog steeds erg mooi, maar een L-vormige keuken lijkt me ook wel praktisch… Lastig hoor… Ik kan niet wachten om een 3d tekening te laten maken, dan krijg je een veel beter beeld van de mogelijkheden. Maar ja, eerst moeten we nog beginnen met verbouwen… 😉

Op de terugweg naar huis halen we meteen een paar boodschappen voor het avondeten. We gaan zelf frietjes en kipshoarma maken als avondeten!

Voor de kipshoarma snijd ik kipfilet in plakken en marineer die in shoarmakruiden, een knoflookteentje en wat zonnebloemolie. Ondertussen schil en snijd ik de aardappels in frietjes. Johan maakt een salade van fijngesneden witte kool, zoete ui en ijsbergsla. Erbij wat komkommer, tomaat en ingelegde peper. Ook maakt Johan zelf knoflooksaus. Daarna nestelen we ons op de bank met het bord op de schoot voor de film ‘Yesterday’. Leuke film!

Zondag

Van Home Made kreeg ik deze bakmixen thuisgestuurd om te proberen. De laatste tijd wilt Ella-Marie vaak iets lekkers bakken op woensdagmiddag, dus zulke pakken zijn dan altijd handig om in huis te hebben. De chocolate chip cookies en regenboog cupcakes zijn favoriet bij Ella-Marie! Ik ben erg benieuwd naar de tompoucen. Jeugdsentiment, want die maakten wij vroeger thuis regelmatig in het weekend en vond ik heerlijk! Zelf tompoucen maken kan ook hoor (dit recept), maar zo’n pak is wel heel makkelijk! 🙂

Een kijkje in de keuken week 9-2020

Een kijkje in de keuken week 9-2020

In de ochtend maak ik ook weer wat nieuwe recepten voor KeukenLiefde. Deze recepten ga ik rond de Pasen met je delen! 🙂

Johan en ik lunchen met de gemaakte recepten. Daarna ruimen we op en maken we een grote wandeling met Nacho.

Een kijkje in de keuken week 9-2020

Het lijkt wel alsof de lente begonnen is! Deze foto maakte ik in onze tuin. Weet iemand hoe deze plant heet? Hij bloeit nu met prachtige rode bloemetjes! Ook alle andere struiken beginnen uit te lopen. De hortensia’s staan hier al volop in de knoppen!

Een kijkje in de keuken week 9-2020

Aan het eind van de middag is Ella weer thuis van een superleuk weekend. Ze hebben op de terugweg naar huis al wat gegeten dus Ella hoeft ’s avonds niets meer. Na een lekkere douche gaat ze op tijd naar bed want morgen begint de school weer. Johan en ik eten pompoenrisotto, daar had ik alles voor in huis.

Maandag

Na een week lang lekker uitslapen moeten we er vandaag weer vroeg uit. De vakantie is voorbij en de school is weer begonnen. Ik zit de hele dag op kantoor om recepten uit te schrijven en alvast een begin te maken aan dit Kijkje in de keuken. Ik wil deze week proberen zo min mogelijk boodschappen te doen en zoveel mogelijk opmaken wat nog in huis is. Onze koelkast, vriezer en kelder liggen vol dus hoogste tijd om alles op te maken. ’s Avonds eten Johan en Ella-Marie soep met broodjes knakworst voordat ze naar de voetbal gaan en maak ik een pasta carbonara voor mezelf. Simpel maar zo lekker!

Verder heb ik vandaag alvast een zak gemarineerd satévlees uit de vriezer gehaald zodat we morgen sateetjes kunnen eten met zelfgemaakte frietjes en sla. Verder kan ik deze week nog een keer nasi goreng maken, uiensoep, lasagne bolognese en heb ik nog een zak met erwtensoep in de diepvries liggen. Ik hoef deze week dus alleen boodschappen te doen voor mijn kookdagen voor KeukenLiefde. Wat voor nieuwe recepten ik deze week voor KL ga maken weet ik nog niet precies, dat ga ik zometeen maar eens bekijken. Fijne week allemaal!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

5 reacties

Deel je liefde

 1. Gewoon lekker een L-keuken! Ik twijfelde ook, maar nu zo blij met een ontzettend lang werkblad. Maar ja, zo krijg je natuurlijk nog 1001 adviezen, tips, hints etc. Mijn keuken kun je hier zien: https://www.middelkoopculemborg.nl/keukens/klantervaringen/mevrouw-blokland/ Ook op Flickr staat een album van onze aan/verbouw, met o.a. de keuken: https://www.flickr.com/photos/edufloortje/albums/72157678618916343

  1. Hoi Florina, wat een prachtige lichte en ruime keuken! Ik kan me voorstellen dat je daar heel blij mee bent en veel plezier van hebt!

 2. annie van es

  de struik is een Japanse kwee

 3. Eleonora

  Ik denk dwergkwee, geeft in het najaar oranje appeltjes

  1. Oooh inderdaad! Dankjewel! 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde