Een kijkje in de keuken week 37-2019

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Wat een heerlijke septembermaand hebben we tot nu toe. Op een paar regenachtige en wat koudere dagen na is het heerlijk nazomerweer waarop we nog volop buiten kunnen genieten. Het gras groeit als kool, dus Johan ging uit zijn werk direct grasmaaien. Ik zat erbij en keek ernaar… 😉

Een kijkje in de keuken week 37-2019

Van zaterdag had ik nog tomatengehaktsaus en bechamelsaus over en daar maak ik vandaag nog een keer verse lasagne van. Terwijl de lasagne in de oven staat, steken we de kaarsjes aan. Heerlijk toch dat het ’s avonds weer vroeger donker wordt en kouder is. Dan kunnen we het binnen weer gezellig maken!

Dinsdag

Van vandaag kon ik alleen deze foto terugvinden van een spinnende Puk en Marie, oftewel Jut en Jul…

Een kijkje in de keuken week 37-2019

Woensdag

Gezellig samen lunchen met mijn moppie! Ook ’s middags steken wij gezellig een kaarsje aan.

Een kijkje in de keuken week 37-2019

Ik maak een grote pan paddenstoelensoep met tosti’s als avondeten. De soep was the bomb en ga ik met je delen! We hebben inmiddels een maand aan recepten vooruit geschreven dus het kan soms even duren voordat je een recept op KL ziet verschijnen.

 

Donderdag

Foodpost! Lidl introduceert hun eigen duurzame ‘Way to Go’ chocoladerepen in vier smaken en ik mag ze proeven! Goedgekeurd trouwens, de caramel seasalt is mijn favoriet! Je vindt de repen vanaf nu in alle Lidl-filialen.

Een kijkje in de keuken week 37-2019

O, hallo jij!

Een kijkje in de keuken week 37-2019

Voor het avondeten gooi ik wat aardappels, wortel en zoete aardappel in de braadslee met gekruide kipdrumsticks. Jumm! Ook dit recept ga ik delen!

Vrijdag

Johan is vrij vandaag en dus heb ik gezelschap op kantoor. Uiteraard worden er weer een paar lekkere KL-recepten gemaakt waaronder deze taart…

Een kijkje in de keuken week 37-2019

’s Avonds maakt Johan een heerlijke Mexicaanse ovenschotel met kip en nacho’s voor het avondeten. Gaan we ook delen!

Omdat het prachtig weer is besluiten we na het eten een stukje te wandelen. We wandelen over de dijk naar de Vonkerplas en zijn net op tijd voor de zonsondergang. Dat levert mooie kiekjes op!

Als we thuiskomen geeft Johan zijn horloge aan dat we 6,2 km hebben gewandeld. Joehoe, dat wordt een bokkenpootje bij de koffie vanavond!

Zaterdag

In de ochtend is Johan met Ella naar de voetbal en werk ik op kantoor wat recepten uit. ’s Middags rijden we even naar het tuincentrum om wat planten voor in de tuin te kopen. We kopen onder andere een paar mooie grassen die we in de zijtuin rondom de vijver poten.

Hallo achtertuin! Wat ben je groen! De tuin ligt er altijd zo mooi bij als het gras net gemaaid is….

Johan had vanmorgen varkenshaas in de satémarinade gezet (dit recept). Vanavond eten we varkenshaassaté met Franse ovenfrietjes en sla!

Een kijkje in de keuken week 37-2019

Zondag

We slapen lekker uit en gaan dan op visite bij de oma van Johan. Johan zijn ouders zijn er ook en omdat het zonnetje volop schijnt gaan we weer lekker buiten zitten.

Een kijkje in de keuken week 37-2019

Daarna rijden we ook nog even langs mijn ouders en zitten we daar ook nog even buiten op het terras. Het is al eind van de middag als we weer thuis zijn. Vooruit, voordat we gaan eten drinken we buiten nog een drankje terwijl Ella zich nog even vermaakt op de trampoline.

Een kijkje in de keuken week 37-2019

We hebben geen zin meer om te koken dus gooien we frietjes en wat snacks in de Airfryer. Prima afsluiting van een heerlijke week!

Een kijkje in de keuken week 37-2019

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

3 reacties

Deel je liefde

 1. Yvonne

  Was weer leuk om te lezen, en lekkere recepten Annemiek.
  En inderdaad een geweldige schrijfster van de zeven zussen.
  Ook haar andere boeken zijn top.

 2. Vivian

  Ik zie dat je het boek De zeven zussen leest. Ik heb laatst de hele serie gekocht en ben er helemaal aan verslaafd.
  Boeiend geschreven. Verder nog een fijne nazomer gewenst.
  Groetjes!

  1. Hoi Vivian, ja, had hem van mijn schoonmoeder geleend en het is inderdaad een pakkend boek die je bijna niet meer weg kunt leggen. Wil ook zeker de andere delen gaan lezen!

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde