Kip piri piri spiezen

De bekende kip piri piri maar dan als spies! Dit recept is supermakkelijk om te maken, het marineren van de kip kost de meeste tijd. Drie uurtjes marineren volstaat, maar het liefst marineer ik hem een hele nacht. Alle smaken kunnen dan goed in de kip trekken en de kip wordt supermals! Ondanks de hoeveelheid pepertjes in de marinade smaakt de kip niet overdreven pittig. Ook als je niet zo van pittig houdt, kun je deze kip piri piri spiezen dus rustig proberen. Heerlijk om te serveren met een frisse tomatensalade (recept hieronder) en knapperige frietjes, maar ook lekker met bijvoorbeeld rijst en sperziebonen.

Bereid de kipspiezen in een grillpan of lekker buiten op de barbecue. PS Zie ook onderstaande variatietip!

Menu, Seizoen, Thema recepten, Zomerrecepten, Barbecuerecepten, Hoofdgerecht, Vleesrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(8 stemmen)
2 reacties

Verdeel je liefde

  1. HannaH

    Wat een lekkere marinade! Ik had een stukje gember door de marinade gedaan ipv laurier.

    1. Leuk om te horen Hannah! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin