Kip piri piri spiezen

De bekende kip piri piri maar dan als spies! Dit recept is supermakkelijk om te maken, het marineren van de kip kost de meeste tijd. Drie uurtjes marineren volstaat, maar het liefst marineer ik hem een hele nacht. Alle smaken kunnen dan goed in de kip trekken en de kip wordt supermals! Ondanks de hoeveelheid pepertjes in de marinade smaakt de kip niet overdreven pittig. Ook als je niet zo van pittig houdt, kun je deze kip piri piri spiezen dus rustig proberen. Heerlijk om te serveren met een frisse tomatensalade (recept hieronder) en knapperige frietjes, maar ook lekker met bijvoorbeeld rijst en sperziebonen.

Bereid de kipspiezen in een grillpan of lekker buiten op de barbecue. PS Zie ook onderstaande variatietip!

Menu, Seizoensrecepten, Themarecepten, Zomerrecepten, Barbecuerecepten, Hoofdgerechten, Vleesrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(8 stemmen)
3 reacties

Deel je reactie

  1. Gijs

    Wat een mooi recept! Ik heb wel één vraag: worden de laurierblaadjes gewoon mee in de marinade gemaald? En gebruik je daarvoor dan gedroogde laurierblaadjes? Bedankt alvast!

  2. HannaH

    Wat een lekkere marinade! Ik had een stukje gember door de marinade gedaan ipv laurier.

    1. Leuk om te horen Hannah! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde