Kip piri piri spiezen

De bekende kip piri piri maar dan als spies! Dit recept is supermakkelijk om te maken, het marineren van de kip kost de meeste tijd. Drie uurtjes marineren volstaat, maar het liefst marineer ik hem een hele nacht. Alle smaken kunnen dan goed in de kip trekken en de kip wordt supermals! Ondanks de hoeveelheid pepertjes in de marinade smaakt de kip niet overdreven pittig. Ook als je niet zo van pittig houdt, kun je deze kip piri piri spiezen dus rustig proberen. Heerlijk om te serveren met een frisse tomatensalade (recept hieronder) en knapperige frietjes, maar ook lekker met bijvoorbeeld rijst en sperziebonen.

Bereid de kipspiezen in een grillpan of lekker buiten op de barbecue. PS Zie ook onderstaande variatietip!

Thema recepten, Menu, Seizoen, Vleesrecepten, Barbecuerecepten, Zomerrecepten, Hoofdgerecht

4 personen – 20 minuten + minimaal 3 tot maximaal 24 uur marineren

Ingrediënten

Kip piri piri

  • 800 g kippendij, in stukken gesneden
  • 100 ml extra vierge olijfolie
  • 1 kleine citroen, alleen het sap
  • 8 knoflooktenen, gepeld
  • 5 rode pepers (Spaanse pepers voor mild, cayenne pepers voor pittig)
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 tl paprikapoeder
  • 4 takjes peterselie

Tomatensalade

  • 2 vleestomaten
  • 1 sjalot
  • Extra vierge olijfolie
  • Witte balsamicoazijn
  • 1 el fijngehakte peterselie

Nodig

  • Sateprikkers
  • Keukenmachine met hakmes
  • Grillpan of barbecue

Variatietips!
♥️Liever geen spiezen? Je kunt ook hele kip(dij)filets marineren en grillen op de barbecue, of in de grillpan.
♥️In plaats van kip kun je ook rauwe garnalen marineren in de piri piri marinade!

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten voor de kip piri piri (behalve de kip) in de keukenmachine en maal tot een gladde pasta.
  2. Doe de kip en piri piri marinade (je kunt een klein beetje marinade apart houden om later bij de kipspiezen te serveren) in een kom en breng goed op smaak met zeezout uit de molen. Roer door elkaar en zet afgedekt in de koelkast om te marineren, minimaal 3 uur, maar het liefst een hele nacht.
  3. Rijg de kippendij aan spiezen en grill ze goudbruin en gaar op de barbecue, of in een – licht met olie ingevette – grillpan.
  4. Snijd de vleestomaten in plakken en de sjalot in ringen. Dresseer op een bord. Druppel er wat extra vierge olijfolie en witte balsamicoazijn overheen en bestrooi met zout en peper uit de molen. Maak af met fijngehakte peterselie.

Kip piri piri spiezen

Kip piri piri spiezen

Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE

Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel nu!

(5 stemmen)
Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin