Kip piri piri spiezen

De bekende kip piri piri maar dan als spies! Dit recept is supermakkelijk om te maken, het marineren van de kip kost de meeste tijd. Drie uurtjes marineren volstaat, maar het liefst marineer ik hem een hele nacht. Alle smaken kunnen dan goed in de kip trekken en de kip wordt supermals! Ondanks de hoeveelheid pepertjes in de marinade smaakt de kip niet overdreven pittig. Ook als je niet zo van pittig houdt, kun je deze kip piri piri spiezen dus rustig proberen. Heerlijk om te serveren met een frisse tomatensalade (recept hieronder) en knapperige frietjes, maar ook lekker met bijvoorbeeld rijst en sperziebonen.

Bereid de kipspiezen in een grillpan of lekker buiten op de barbecue. PS Zie ook onderstaande variatietip!

Thema recepten, Menu, Seizoen, Vleesrecepten, Barbecuerecepten, Zomerrecepten, Hoofdgerecht

Ons nieuwe kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN is een bundel van al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Bestel hem hier!

(8 stemmen)
2 reacties

Verdeel je liefde

  1. HannaH

    Wat een lekkere marinade! Ik had een stukje gember door de marinade gedaan ipv laurier.

    1. Leuk om te horen Hannah! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin