Ingrediënten
- 300 g kipfilet, in repen gesneden
- Kipkruiden
- 2 el bloem
- 2 eieren, losgeklopt
- 100 g cornflakes
Nodig
- Keukenmachine met hakmes om cornflakes fijn te malen
- Bakblik met vel bakpapier, of grote koekenpan met bodempje olie
Wie is er niet dol op kipnuggets? Krokant vanbuiten en sappig en mals vanbinnen. Kipnuggets zijn heel makkelijk om zelf te maken. Je kunt de kip paneren met paneermeel, panko, of — zoals ik in dit recept doe — met verkruimelde cornflakes. Die geven een heerlijk, knapperig korstje. Je kunt de kipnuggets bakken in de oven, of in de koekenpan. Het lekkerste resultaat krijg je in de koekenpan. De kipnuggets krijgen dan een mooie goudbruine kleur en zijn lekker sappig. Zie de foto hieronder voor het verschil.
Kinderrecepten, Menu, Wereldgerechten, Amerikaanse recepten, Hoofdgerechten, Kiprecepten
Nodig
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
om 10:54
Op welke temperatuur zet je de oven ?
m.v.g.
Karin
om 12:36
Oeps, vergeten! Ik heb het erbij gezet Karin! Bedankt voor je reactie. 🙂