Kropsla stamppot met spekjes en gehaktballetjes

Een Hollands agv’tje kan ik op zijn tijd wel waarderen. Omdat we nog steeds heerlijke kropsla kunnen oogsten uit de moestuin — en ik er weleens wat anders mee wilden maken dan, uuuhm, sla — besloot ik een krop te verwerken tot stamppot. Vergezeld door uitgebakken spekjes, gebraden gehaktballetjes met mosterdjus én, optioneel erbij geserveerd voor de liefhebber, Hollandse caprese. Mmmm, dat wordt smullen!

Ik heb dit gerecht onder andere gecategoriseerd onder zomerrecepten omdat kropsla een zomergroente is. Echter, in de supermarkt koop je kropsla het hele jaar door. Schroom dus niet om deze stamppot ook in de herfst of winter te serveren. Ook bij koudere temperaturen word je hier erg blij van!

Wereldgerecht, Seizoen, Zomerrecepten, Hollandse recepten, Hoofdgerecht, Budget, Stamppot recepten, Vleesrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(7 stemmen)
Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin