Kropslasoep met broodcroutons

Van kropsla kun je veel meer lekkers maken dan alleen salade. Wat denk je bijvoorbeeld van kropslastamppot met een gehaktbal of gebakken vissticks, of een lekker soepje? Deze kropslasoep met een vleugje room en knapperige broodcroutons is heerlijk en makkelijk om te maken!

Menu, Seizoen, Vegetarisch, Snel, Eenpansgerechten, Zomerrecepten, Budget, Voorgerecht, Hoofdgerecht, Soep

Ingrediënten

Voor 4 personen als voorgerecht, of voor 2 personen als hoofdgerecht.

  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 1 grote, kruimige aardappel, geschild en in blokjes gesneden
  • 1/2 groentebouillonblokje, verkruimeld
  • 100 ml room (kook- of slagroom kan allebei)
  • 1 tl Dijonmosterd
  • 100 g schoongemaakte kropsla, in kleinere stukken gescheurd

Voor de croutons

  • 2 sneetjes (mais)brood
  • 1/2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • Snufje knoflookpoeder
  • Olijfolie

Bereiding

Verhit een pan met een beetje olijfolie en voeg de sjalot toe. Fruit de sjalot op laag vuur enkele minuten tot hij zacht maar niet gekleurd is. Voeg de aardappelblokjes, bouillonblokje, room, mosterd en 400 ml water toe. Breng aan de kook en zet het vuur dan lager. Laat de soep afgedekt 8 minuten zachtjes pruttelen, of tot de aardappel zacht is. Voeg de sla toe en en roer tot hij geslonken is. Pureer de soep met de staafmixer en houd warm.

Snijd het brood in kleine blokjes (korstjes mag je eraf snijden, maar kunnen ook blijven zitten). Verhit een koekenpan met een bodempje olijfolie. Voeg de broodblokjes, Italiaanse kruiden en knoflookpoeder toe. Bak op middellaag vuur goudbruin en krokant. Schud de croutons regelmatig even om. Bestrooi de croutons met een beetje zeezout.

Schep de soep in kommen en garneer met de broodcroutons. Serveer direct.

Kropslasoep met broodcroutons

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin