Kruidenboter

Zelfgemaakte kruidenboter is zo gemaakt en veel lekkerder dan kant-en-klaar gekocht in de winkel. Ideaal om te maken wanneer je veel verse kruiden in de koelkast hebt liggen die op moeten, of als je kruidentuintje uitpuilt van de verse kruiden!

Onderstaand bij de ingrediënten noem ik geen exacte hoeveelheden van de kruiden, luister gewoon naar je eigen gevoel en naar je eigen smaak. Van verse tuinkruiden kun je niet snel teveel gebruiken! Voel je ook gerust vrij om andere tuinkruiden toe te voegen als je die in huis hebt of lekker vindt.

Handige tip! Doe de kruidenboter in een spuitzak en spuit er mooie rozetjes van. Bewaar ze in de diepvries. Zo heb je altijd zelfgemaakte kruidenboter bij de hand!

Hartige keuken, Basisrecepten, Thema recepten, Barbecuerecepten, Voor bij de borrel

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(3 stemmen)
3 reacties

Deel je liefde

  1. Joyce

    Ik heb van mijn schoonmoeder geleerd om in een mengkom een bodem olijfolie te doen met alleen de kruiden zodat het lekker intrekt. Na een half uurtje ongeveer, of als de boter in elk geval op kamertemperatuur is, de boter erbij doen en mixen maar. Ik doe ze in kleinere weckpotten van de Ikea. Als ik het dan serveer, steek ik er een rvs botermesje van Dille en Kamille in. Ziet er super uit! Maar een rol of toefjes van maken zijn ook goede ideeën.

    1. Dat klinkt goed Joyce! Bedankt voor de tip! 🙂

  2. Tulin

    Mmmh idd zoveel lekkerder dan kant en klaar. Ik voeg er nog paar druppels maggi en citroensap aan toe.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin