Kruidenboter

Zelfgemaakte kruidenboter is zo gemaakt en veel lekkerder dan kant-en-klaar gekocht in de winkel. Ideaal om te maken wanneer je veel verse kruiden in de koelkast hebt liggen die op moeten, of als je kruidentuintje uitpuilt van de verse kruiden!

Onderstaand bij de ingrediënten noem ik geen exacte hoeveelheden van de kruiden, luister gewoon naar je eigen gevoel en naar je eigen smaak. Van verse tuinkruiden kun je niet snel teveel gebruiken! Voel je ook gerust vrij om andere tuinkruiden toe te voegen als je die in huis hebt of lekker vindt.

Handige tip! Doe de kruidenboter in een spuitzak en spuit er mooie rozetjes van. Bewaar ze in de diepvries. Zo heb je altijd zelfgemaakte kruidenboter bij de hand!

Basisrecepten, Thema recepten, Barbecuerecepten, Hartige keuken, Voor bij de borrel

Ingrediënten

  • 250 g ongezouten roomboter
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • Flink wat verse bieslook, fijngeknipt
  • Lekker veel platte peterselie, fijngehakt
  • 1 takje tijm, alleen de blaadjes
  • Paar rozemarijnnaalden, heel fijngehakt
  • 1 tl uienpoeder (optioneel, ik vind dit een lekkere smaak geven)
  • Zeezout uit de molen

 

Bereiding

Laat de roomboter op kamertemperatuur komen, dat wil zeggen dat hij makkelijk smeerbaar moet zijn. Zet hem eventueel een paar seconden afgedekt in de magnetron om iets zachter te laten worden.

Doe de roomboter, knoflook, tuinkruiden en uienpoeder in een kom bij elkaar en roer alles goed door elkaar. Breng de kruidenboter op smaak met een draai zeezout uit de molen. Bewaar de kruidenboter afgedekt in de koelkast tot gebruik.

Wil je de kruidenboter op een leuke manier serveren? Doe de kruidenboter in een wegwerpspuitzak met stervormige spuitmond en spuit er op een velletje bakpapier kleine rozetjes van. Leg in de koelkast om op te stijven. Je kunt ook een rol maken van de kruidenboter door hem op te rollen in een stukje bakpapier en te laten opstijven in de koelkast. Snijd voor serveren in plakken.

Kruidenboter

Kruidenboter

Kruidenboter

Kruidenboter

 

Eén reactie

Verdeel je liefde

  1. Tulin

    Mmmh idd zoveel lekkerder dan kant en klaar. Ik voeg er nog paar druppels maggi en citroensap aan toe.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin