Ingrediënten

 • 250 g kruidnoten
 • 100 g roomkaas (ik gebruikte MonChou)
 • 20 g roomboter, gesmolten
 • 200 g melkchocolade
 • 100 g witte chocolade

Verder nodig

 • Elektrische hakmolen
 • Klein magnetronbakje met deksel

Bereiding

Hak de kruidnoten tot fijn poeder in de hakmolen. Voeg de roomkaas en roomboter toe en mix nog kort even verder. Schep het mengsel in een kom en kneed even door met je handen. Draai ronde balletjes van het mengsel ongeveer ter grootte van een kleine walnoot. Draai circa 20 balletjes van het deeg. Doe de balletjes in een zak en leg even in de diepvries.

Breek de melkchocolade in kleine stukjes en smelt au bain-marie. Giet de gesmolten chocolade in een soepkom of grote mok zodat je de balletjes zometeen helemaal onder kunt dompelen.

Haal de balletjes uit de diepvries en dip ze een voor een in de chocolade. Haal met een vork uit de chocolade en leg de truffel op een bakpapiertje. Doe hetzelfde met de overige truffels. Laat de truffels even liggen, totdat de chocolade iets harder wordt.

Hak de witte chocolade in stukjes en smelt in een afgedekt magnetronbakje circa 1 tot 1,5 minuut in de magnetron, of totdat bijna alle chocolade is gesmolten. Roer met een lepel door totdat alle chocolade is gesmolten. Dip een grote theelepel in de gesmolten chocolade en maak een snelle heen-en-weer beweging boven de truffels om een mooi drizzle patroon te maken. Laat de truffels volledig uitharden op een koele en donkere plek — liefst niet in de koelkast, want dan wordt de chocolade dof.

 

 

 

2 reacties

Verdeel je liefde

 1. Laura

  Ze zijn super gelukt en ook nog eens heel erg lekker.. Mjam!

 2. willeke-its-me

  Vreselijk lekkerrrr. Vrees dat ze nog geen halve dag oud worden..

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin