Ik ben dol op mijn slowcooker, maar tot nu toe gebruikte ik hem alleen maar om stoofvlees in te maken. Toen ik onlangs een grote lamsschouder bij de slager kocht voor Pasen, besloot ik hem ook in de slowcooker te bereiden. Tot nu toe is al het vlees dat daaruit komt, getransformeerd in mals, boterzacht vlees en ook deze lam is daarop geen uitzondering. Wat een geweldige uitvinding, die slowcooker!
Terwijl wij op Tweede Paasdag lekker een stuk gingen fietsen, was de lam aan het garen in de slowcooker. Bij thuiskomst wachtte ons boterzacht, mals lamsvlees dat zo van het bot afviel.
Lekker met kort gebakken of gegrilde groene asperges en gebakken aardappels. Naast de jus — de marinade uit de slowcooker — smaakt tzatziki hier ook fantastisch bij!
Lenterecepten, Seizoensrecepten, Themarecepten, Paasrecepten, Slowcooker, Hoofdgerechten, Vleesrecepten
Deel je reactie