Lamsschouder uit de slowcooker

Ik ben dol op mijn slowcooker, maar tot nu toe gebruikte ik hem alleen maar om stoofvlees in te maken. Toen ik onlangs een grote lamsschouder bij de slager kocht voor Pasen, besloot ik hem ook in de slowcooker te bereiden. Tot nu toe is al het vlees dat daaruit komt, getransformeerd in mals, boterzacht vlees en ook deze lam is daarop geen uitzondering. Wat een geweldige uitvinding, die slowcooker!

Terwijl wij op Tweede Paasdag lekker een stuk gingen fietsen, was de lam aan het garen in de slowcooker. Bij thuiskomst wachtte ons boterzacht, mals lamsvlees dat zo van het bot afviel.

Lekker met kort gebakken of gegrilde groene asperges en gebakken aardappels. Naast de jus — de marinade uit de slowcooker — smaakt tzatziki hier ook fantastisch bij!

Seizoen, Thema recepten, Lenterecepten, Paasrecepten, Slowcooker, Vleesrecepten, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 lamsschouder van circa 1,5 kilo
  • 300 ml rode wijn
  • 25 g verse munt, alleen de blaadjes fijngehakt + wat extra voor garnering
  • 25 g rozemarijn, alleen de blaadjes fijngehakt + wat extra voor garnering
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • Extra vierge olijfolie
  • Zout en peper uit de molen

Verder nodig

  • Zeef
  • Slowcooker

Bereiding

Leg de lamsschouder in een grote ovenschaal of diep bakblik en verdeel de wijn, kruiden, knoflook een flinke scheut olijfolie en bestrooi met zout en peper. Wrijf de marinade rondom goed over het vlees. Dek de lamsschouder af met vershoudfolie en zet in de koelkast. Laat minimaal 3 uur, maar nog liever een hele nacht marineren in de koelkast.

Haal de lamsschouder uit de marinade en leg in de slowcooker. Zeef de marinade en voeg toe bij het lamsvlees in de slowcooker. Gaar het vlees 6 tot 8 uur in de slowcooker op stand high, of totdat je het vlees makkelijk van het bot af kunt trekken en het zacht en mals is.

Trek het lamsvlees met twee vorken van het bot af en leg op een serveerschaal. Bestrooi vlak voor serveren met de achtergehouden verse kruiden.

 

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com