Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE
Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
“Ja hoor, daar is mevrouwtje pasta weer”, hoor ik mijn moeder zeggen als ze dit recept ziet. (Toch mam? :)) Ik kan er niks aan doen, ik ben en blijf een pastakont. Spaghetti, fusilli, penne en de bekende elleboogjes gebruik ik het meest en deze liggen dan ook standaard in mijn kelderkast. Macaroni gebruik ik het liefst voor macaronisalade. Even kijken wat er in de koelkast ligt en hup, aan de slag.
Dit keer maak ik een macaronisalde met bleekselderij en appel. Lekker fris! Ik vind hem het lekkerst als hij net gemaakt is, dan is hij nog lekker smeuïg, maar ook koud is hij heerlijk. Je kunt hem dan eventueel opnieuw smeuïg maken met een extra lepeltje mayonaise of yoghurt. Je kunt hem serveren als bijgerecht bij een barbecue, meenemen naar je werk als lunch, of serveer als hoofdgerecht eventueel met een salade en wat stokbrood erbij.
Thema recepten, Menu, Aardappel en meer, Barbecuerecepten, Budget, Eenpansgerechten, Pastarecepten, Picknick, Snel, Vegetarisch, Lunch, Hoofdgerecht, Bijgerecht, Salades
Kook de macaroni beetgaar volgens de omschrijving op het pak. Spoel af met koud water en laat uitlekken in een zeef of vergiet.
Meng de macaroni in een kom met de sjalot, bleekselderij, paprika en appel. Klop in een kom een gladde dressing van de mayonaise, yoghurt, augurkennat, knoflook- en uienpoeder. Breng op smaak met zout en peper uit de molen. Giet de dressing over de macaronisalade en schep om.
Verdeel je liefde