Ingrediënten

  • 60 g ongezouten roomboter + extra om ovenschaal in te vetten
  • 60 g bloem
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 2 knoflooktenen, uitgeperst
  • 1 l paddenstoelenbouillon (kippen- of groentebouillon kan ook)
  • 100 ml kook- of slagroom
  • 400 g champignons, je kunt ook een mix gebruiken van champignons en paddestoelen!
  • 3 takjes tijm, alleen de blaadjes
  • Paar takjes platte peterselie, fijngehakt
  • 300 g pasta naar keuze (bijv. Grand’Italia Gigli, fusilli of penne)
  • 150 g geraspte belegen of oude kaas

Verder nodig

  • Kookpan
  • Garde
  • Ovenschaal

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de ovenschaal in met boter of olie.

Laat de roomboter smelten in een ruime kookpan. Voeg de sjalotten toe en fruit 2 minuten op laag vuur. Voeg de knoflook toe en fruit 1 minuut mee. Voeg de bloem toe en laat al roerend op laag vuur minstens 5 minuten zachtjes pruttelen zodat de bloem kan garen. Zorg ervoor dat de roux (het boter- en bloemmengsel) niet kleurt, zet anders het vuur lager.

Borstel ondertussen de champignons schoon en hak ze fijn.

Zet het vuur hoger en voeg langzaam en al roerend 900 ml bouillon toe, de rest van de bouillon gebruik je niet. Verwarm al roerend tot een gladde saus zonder klontjes. Voeg de champignons en room toe en laat nog 6 minuten zachtjes pruttelen.

Voeg de ongekookte pasta en peterselie toe aan de champignonsaus en roer door. Verdeel de pasta in de ovenschaal en bestrooi met geraspte kaas.

Bak 45 minuten in het midden van de oven tot de bovenkant goudbruin is. Lekker met een groene salade.

Makkelijke ovenpasta met champignonroomsaus

Makkelijke ovenpasta met champignonroomsaus

3 reacties

Verdeel je liefde

  1. Joop

    Hoi Annemiek.
    Kan deze ook met macaroni gemaakt worden.
    Groetjes Joop

    1. Ja hoor, dat kan! 🙂

  2. joop

    Ga het straks maken,dankjewel voor je recept,,bent xxx

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin